Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In augustus en september staat Kalmar (Zuidoost Zweden) in het teken van de rivierkreeftenfeesten. Deze zomer kunnen vakantiegangers zelf met een visser op pad om de schaaldieren te vangen en op de juiste wijze te bereiden.

Bij een traditioneel ‘Kräftskiva’ (kreeftenfeest) wordt buiten een lange tafel gedekt met lantaarns, schnaps, bier en papieren hoedjes. Ook het zingen van Zweedse liederen is onderdeel van de traditie. De eetgewoontes kunnen achterwege gelaten worden want bij het eten van kreeft is slurpen en met je handen eten toegestaan.

Bij een bezoek aan het Zweedse Kalmar in de maanden augustus of september mag een kreeftenfeest niet ontbreken. In het middelpunt staat de rivierkreeft die gekookt wordt in zout water met dille en vervolgens koud wordt geserveerd. Traditiegetrouw wordt er buiten een lange tafel gedekt met lantaarns, brood, kaas, schnaps, bier en papieren hoedjes. Bij de Ormeshaga Country Club & Spa in Oostelijk Småland en bij Klintakräftan op het eiland Öland hebben vakantiegangers de mogelijkheid om op pad te gaan met een kreeftenvisser. De rivierkreeft wordt met fuiken gevangen en nog dezelfde dag bereid en feestelijk opgediend. Een versere maaltijd is bijna niet te krijgen.   

Seizoensvangst
Om de rivierkreeft tegen uitsterven te beschermen werd in het begin van de 20e eeuw landelijk bepaald dat alleen in de maanden augustus en september gevist mocht worden op de rivierkreeft. Hoewel deze regel vandaag de dag niet meer van kracht is, beperken de meeste kreeftenfeesten zich nog steeds tot de zomermaanden.

De consument vindt meer informatie op www.ormeshagacountry.se en www.klintakraftan.com.