Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Almere, september 2011. Het is september en dat is de maand van het toerisme!  De hele maand zijn er tal van activiteiten in Kaapstad georganiseerd zoals (theater)voorstellingen, tentoonstellingen, workshops,.....

concerten en sportieve festiviteiten, om te laten zien hoe fantastisch en bruisend Kaapstad is om zo het toerisme naar deze wereldstad te stimuleren. Hieronder een beknopt overzicht van de activiteiten.

1 – 25 september: Tentoonstelling Tretchikoff: The People’s Painter
Locatie: Iziko South African National Gallery, Company Gardens
http://www.iziko.org.za/
Vladimir Tretchikoff (1913-2006) is ongetwijfeld een van de meest controversiële kunstenaars van Zuid-Afrika. Hij is sinds de roerige jaren 60 uitgegroeid tot een cultureel icoon en een favoriet kunstenaar voor veel Zuid-Afrikanen. Zijn werken zijn deze maand te bewonderen in Kaapstad.

1 september – 27 november:  Tentoonstelling Zapiro: Jiving with Madiba
Locatie: SA Jewish Museum, Gardens
http://www.sajewishmuseum.co.za/
Deze fascinerende tentoonstelling van de befaamde cartoonist Zapiro mag u niet missen. Zapiro’s briljante werk toont het leven van Madiba in levendige kleuren, van gevangene tot president en gepensioneerde.

3 – 11 september: Out of The Box Festival
Locatie: overal in Kaapstad
http://www.outtheboxfestival.com/
Out The Box is het grootste poppenspelfestival in Afrika. Overdag en ’s avonds worden gedurende 10 dagen voorstellingen gegeven voor zowel volwassenen en kinderen.  Dit festival geeft een nieuwe kijk op het poppenspel: er wordt een brug gebouwd tussen cultuur en artisticiteit.

9 – 18 september: Creative Week Cape Town
Locatie: overal in Kaapstad
http://www.creativeweekct.co.za/
De Creative Week Cape Town mag u niet missen. Alles wat artistiek is in design, muziek, film, theater, business, innovatie, digitale media, beeldende kunst en kunstnijverheid, zal tijdens de Creative Week tot uiting komen tijdens inspirerende evenementen.
Van foto-exposities tot muziekoptredens en boeiende wandelingen, u zult zich vergapen aan de creatieve hoogstandjes van Kaapstad.

14 september: Montebello Design Centre Open Studios Evening
Locatie: Montebello Design Centre, 31 Newlands Avenue, Newlands
http://www.creativeweekct.co.za/
De studio’s van Montebello Design Centre zijn ’s avonds geopend voor publiek en geven diverse demonstraties. Leuk voor het hele gezin.

14 september – 8 oktober: HATS OFF! The Hilarious Songbook of Flanders and Swann
Locatie: Theatre on the Bay, Camps Bay
http://www.computicket.com/
Een avondje lachen? Ga dan naar de voorstelling van Jonathan Roxmouth en Louis Zurnamer. Zij vertolken de doldwaze muzikale capriolen van het beroemde Britse komische duo, Michael Vlaanderen en Donald Swann  in een hilarische nieuwe show Hats Off!
Het recept: een piano en een magnifiek gevoel voor humor. Voor een avond vol pakkende melodieën, humor en komedie.

15 – 16 september: E Tourism Africa Summit 2011
Locatie: Cape Town International Convention Centre
http://www.e-tourismfrontiers.com/
Seminars over online marketing, management en social media voor iedereen die in het toerisme werkt. Tijdens deze conferentie een line-up van 's werelds grootste online travel bedrijven en sprekers op het gebied van toerisme en technologie. Al voor het 4de jaar wordt dit evenement georganiseerd en is reeds uitgegroeid tot het belangrijkste evenement voor het toerisme en technologie in Afrika.

16 – 18 september: Look and Feel Good Expo
Locatie: Cape Town International Convention Centre
http://www.ifeelgood.co.za/
De Look & Feel Good Expo is een ervaring! Laat u revitaliseren, stimuleer  uw geest, verjong uw lichaam en voedt uw ziel. U zult frisse, innovatieve ideeën krijgen die uw leven verrijken. Meer dan 200 exposanten op het gebied van gezondheid, wellness en lifestyle. Voor mannen en vrouwen!

16 – 18 september: Loeries Festival Weekend
17 september: The Loerie Awards
Locatie: Cape Town International Convention Centre and Cape Town
http://www.theloerieawards.co.za/
De Loerie Awards, worden jaarlijks uitgereikt aan het creatieve talent van Zuid-Afrika op het gebied van merkencommunicatie: architectuur, design, print en radio reclame, direct marketing, live evenementen, en video en digitale media .
Long Street wordt ’s nachts omgetoverd tot Loeries Village, terwijl Camps Bay overdag van de Loeries is: met bureaulunches en tal van activiteiten op deze trendy locatie.

24 september:  Heritage Day/ National Braai Day
Locatie: wereldwijd
In kleine dorpen en grote steden: miljoenen Zuid-Afrikanen (wereldwijd) bereiden zich momenteel voor op de jaarlijkse Braai Dag die samenvalt met National Heritage Day. Braaien is een unieke Zuid-Afrikaans tijdverdrijf. Met deze dag wil men alle Zuid-Afrikanen verenigen.  
Braai op deze dag ook!
 
25 september: Cape Town Marathon
Locatie: Cape Town en omgeving
http://www.capetownmarathon.org.za/
Sportievelingen kunnen op 25 september 10 km of een marathon lopen door het Kaapse landschap. Slechts (!) 7.000 deelnemers kunnen zich inschrijven, wees er dus nog snel bij! Inschrijven kan tot maandag 12 september.  De schilderachtige 42,2 km route begint in Adderley Street op 06.30 uur en gaat via Rondebosch , Green Point Park via Salt River, de Foreshore en de Sea Point promenade, langs de belangrijkste attracties van Kaapstad.  

 
27 september: World Tourism Day and My Cape Town concert
Locatie:  Cape Town Station Forecourt
www.capetown.travel/mycapetown
Een dag per jaar staat toerisme - in de breedste zin van het woord – centraal. Het ontwikkelen van het toerisme heeft een positief effect  op economisch, sociaal en cultureel vlak en dit moet gevierd worden!
 
Voor een uitgebreide agenda met alle activiteiten kijk op www.capetown.travel