Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vandaag is op Amsterdam Airport Schiphol de miljardste passagier verwelkomd. De passagier zat aan boord van KLM-vlucht KL0644 die gisteravond vertrok vanaf John F. Kennedy Airport in New York.


De miljardste passagier werd aan de gate  verwelkomd door de heer Jos Nijhuis, President-directeur van Amsterdam Airport Schiphol en de heer Peter Hartman, President-directeur KLM. De miljardste passagier is mevrouw Inge Serné uit Haarlem. De verraste mevrouw Serné arriveerde vanochtend om half twaalf op Schiphol, na een stedentrip New York. Jos Nijhuis: "Het is een bijzondere dag voor Amsterdam Airport Schiphol. Sinds de oprichting van de luchthaven in 1916 is een netwerk van verbindingen opgebouwd dat Nederland met de wereld verbindt via 303 bestemmingen naar meer dan 100 landen. Daarmee heeft Schiphol zich ontwikkeld tot een luchthaven die belangrijk is voor de BV Nederland en een belangrijke banenmotor voor de regio. Vandaag vieren we met passagiers, luchtvaartmaatschappijen, afhandelaren en medewerkers dat we de mijlpaal van 1 miljard passagiers hebben bereikt." Peter Hartman  licht toe: "De route New York - Amsterdam Airport Schiphol is de belangrijkste intercontinentale bestemming van KLM. Jaarlijks vervoert KLM samen met partner Delta Airlines ongeveer 700.000 passagiers op deze route. We feliciteren Schiphol van harte met deze mijlpaal in haar geschiedenis."

De miljardste passagier heeft een reischeque van Schiphol en KLM ontvangen ter waarde van EUR 2.000 en een shopping voucher ter besteding op Amsterdam Airport Schiphol ter waarde van EUR 1.000, inclusief een jaarabonnement Privium en Schiphol Excellence Parking.

De miljardste passagier  mocht daarnaast een bedrag van EUR 10.000 schenken aan een goed doel naar keuze. Mevrouw Serné heeft het bedrag geschonken aan het Koningin Wilhelmina Fonds Kankerbestrijding.

De overige passagiers op de vlucht kregen bij het verlaten van het vliegtuig een attentie van Schiphol.

Op de luchthaven staan vandaag tien grote, kleurrijk beplakte cijfers van twee meter hoog: 1.000.000.000. Schiphol deelt aan passagiers en bezoekers zakjes met snoep uit met dezelfde cijfers.   

 
Met 45,2 miljoen passagiers en 1,5 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2010 vijfde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en derde in vrachtvolume. 106 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met 301 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van de Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn circa 60.000 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland. Amsterdam Airport Schiphol heeft als ambitie om Europe’s preferred airport te zijn en blijven. Zie http://www.schiphol.nl