Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vanaf het winterseizoen, dat eind oktober van start gaat, verhoogt Brussels Airlines haar vluchtfrekwenties tussen Brussels Airport en Moskou Domodedovo luchthaven.

Brussels Airlines zal voortaan tien keer per week de Russische hoofdstad verbinden met Brussel. Nieuwkomers in de nieuwe winterdienstregeling zijn Bamako (Mali) en de Marokkaanse bestemmingen Agadir en Marrakech.


Tot de junimaand vloog Brussels Airlines zeven keer per week naar Moskou Domodedovo. Sindsdien werd een achtste frekwentie toegevoegd aan het aanbod. Vanaf het winterseizoen worden nog twee bijkomende vluchten gelanceerd. Brussels Airlines zal vanaf dan tien keer per week vliegen tussen Moskou Domodedovo en Brussels Airport. De nieuwe vluchten zijn mogelijk geworden dankzij de uitbreiding van het bilateraal luchtvaartakkoord tussen België en Rusland enerzijds en de toegenomen marktvraag anderzijds.
De bijkomende frekwenties zijn gepland op zondag-, dinsdag- en donderdagavond met een laatavond vertrek in Brussel en een vroeg ochtendvertrek op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend vanuit Moskou. De uurregeling laat vlotte connecties toe via Brussel Airport naar talrijke andere Brussels Airlines bestemmingen in Europa en Afrika.

In de winterdienstregeling prijken ook nieuwe Afrika bestemmingen. Bamako (Mali) wordt sinds 7 september twee keer per week rechtstreeks aangevlogen door Brussels Airlines en is de 21ste bestemming op het Afrikaanse kontinent. Ook Marrakech en Agadir zijn nieuwe Brussels Airlines winterbestemmingen.


Een andere nieuwigheid van de winterdiensteregeling 2011-2012 is dat Brussels Airlines in vergelijking met het winterseizoen 2010-2011 op talrijke routes grotere vliegtuigtypes met meer zetelcapaciteit inzet. Dat is ondermeer het geval voor de lijndiensten naar Hamburg, Berlijn, Geneve, Kopenhagen, Wenen, Londen Heathrow en Tel Aviv. Deze zetelgroei is mogelijk dankzij de vlootvervanging waarbij enkele Boeing 737 en AVRO Jets werden vervangen door grotere Airbus A 319 en Airbus A 320 toestellen. Deze Airbus vliegtuigen zijn uitgerust met nieuwe ergonomischezetels die meer beenruimte garanderen.

Op talrijke routes verbetert ook de uurrgeling zodat nog vlottere combinaties met andere Brussels Airlines vluchten mogelijk worden. Dat is ondermeer het geval met de dagelijkse vluchten naar Athene en Lissabon.

Omwille van de lage marktvraag worden enkele lijndiensten naar typische zomerse zonbestemmingen niet aangeboden. De route naar Sevilla wordt geopereerd tot

Catania en Napels worden aangevlogen tot 6 november. Op andere routes zijn er ook frekwentiewijzigingen omwille van de lagere vraag tijdens het weekend of tijdens het winterseizoen.
Brussels Airlines opereert deze winter wekelijks 712 retourvluchten

Over Brussels Airlines
Brussels Airlines is de Belgische luchtvaartgroep die het grootste aanbod van vluchten van en naar de Europese hoofdstad Brussel aanbiedt. De 47 vliegtuigen en ruim 3300 werknemers van de Brussels Airlines groep staan garant voor meer dan 300 dagelijkse vluchten naar meer dan 60 Europese en Afrikaanse premium luchthavens.
Op haar Europese bestemmingen, aangevlogen met vliegtuigen van het type Avro RJ, Boeing 737 en Airbus A319/A320 bied el Ai line zo el een ech b ine cl p od c (“b.b ine ”) als een flexibele reisformule, die synoniem staat voor tijdswinst en comfort (“b.flex economy+”) l een lo f e p od c (“b.ligh economy”). Op haar medium haul en long haul aanbod o den de p gie ve elkomd in een “ ine ” en “Economy” kl e. Long Haul vluchten worden door Airbus A330-300 toestellen geopereerd.

Naast de 21 bestemmingen in Afrika biedt Brussels Airlines in samenwerking met haar intercontinentale partners nog een long haul aanbod naar de Verenigde Arabische Emiraten, China, Thailand, Indië en Noord Amerika.
Brussels Airlines is eigendom van SN Airholding en bouwt verder op 80 jaar Belgische luchtvaartgeschiedenis. In juni 2009 maakte Lufthansa zijn intrede in de aandeelhouderstructuur en het kapitaal van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Sinds 9 december 2009 is Brussels Airlines lid van het globaal samenwerkingsverband Star Alliance.
Meer informatie op www.brusselsairlines.com.