Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vorige week heeft de BankGiro Loterij de samenwerking met Museum Volkenkunde met vijf jaar verlengd. Sinds 2007 ontvangt het museum jaarlijks 200.000, - euro van de BankGiro Loterij.

In het laatste jaar van de overeenkomst, 2011, is de samenwerking geëvalueerd. De positieve aanbeveling voor voortzetting van de relatie is door de Raad van Commissarissen van de loterij overgenomen. In de periode 2012-2016 ontvangt Museum Volkenkunde structureel steun voor aankopen en het toegankelijk maken van de collectie.

Het is het begin van een tweede samenwerkingstermijn, iets waarop het museum ontzettend trots is. In het evaluatierapport kwalificeert de BankGiro Loterij Museum Volkenkunde als gewaardeerde samenwerkingspartner.

Het jaarlijkse bedrag zal worden aangewend voor collectieaankopen, verbetering van de vaste tentoonstelling en nog dit jaar wordt er geld gestoken in de realisatie van een nieuwe Boeddhazaal. Met steun van de BankGiro Loterij kan een absolute publiekslieveling, de groep Boeddha’s, in december weer in volle glorie worden bewonderd. Er wordt gewerkt aan een speciale, uiterst sfeervolle zaal voor de vijf wereldberoemde topstukken. Met hun monumentale grootte en verstilde uitstraling krijgen ze straks weer alle aandacht die ze verdienen.  

Het stichtingsjaar 1837 maakt Museum Volkenkunde in Leiden tot een van de oudste volkenkundige musea ter wereld. Het beheert anno 2011 meer dan 200.000 voorwerpen en 500.000 audiovisuele bronnen vanuit de hele wereld. Toonaangevend wetenschappelijk onderzoek, spraakmakende publieksprogramma’s en de vele internationale samenwerkingsprojecten maken Museum Volkenkunde tot een van de belangrijkste Europese expertisecentra op gebied van mondiale culturen.

Museum Volkenkunde | Steenstraat 1 Leiden| t 071 5168 800| www.volkenkunde.nl