Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Neusapen worden voorzien van vers frambozenblad.  Apenheul maakt zich op voor de winter. Voor het dierenpark is het een hele uitdaging om de neusapen goed de winter door te laten komen.

Deze bijzondere apen - die buiten Azië nergens anders ter wereld voorkomen - hebben een strikt dieet van blad dat bij voorkeur vers is. De meeste bomen in Nederland dragen echter geen blad meer. Fruitbedrijf ‘De Fruitschuur’ uit Gaanderen biedt daarom hulp.

‘De Fruitschuur’ kan de smaak van de neusapen wel waarderen. De dierverzorgers van Apenheul komen er al regelmatig langs om het blad van de frambozen- en braamstruiken te plukken. Ook deze winter zijn zij van harte welkom bij het fruitbedrijf. Zo is er in de Hollandse kale winter ook vers blad beschikbaar voor de neusapen.

Om alle bladetende apen in Apenheul te voorzien van voldoende blad liggen de vriezers van het dierenpark vol met zo’n 1.200 kilo ingevroren blad. Het is in de zomerse avonduren geplukt en gestript door de vele medewerkers en vrijwilligers. Toch is niets beter dan vers blad. Blad van framboos en braam is favoriet bij veel apen. Ook de neusapen slaan het Hollandse blad zeker niet af. Ze vinden het heerlijk.

www.apenheul.nl
.