Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Amadeus, een toonaangevende leverancier van geavanceerde technologische oplossingen en transactieprocessen voor de wereldwijde reis- en toerisme-industrie, heeft senior rail executive Thomas Drexler aangesteld als Director of Rail.


Drexler neemt een brede kennis van de reisbranche met zich mee. In zijn meest recente functie was Thomas Vice President of Sales bij Deutsche Bahn, waar hij de afgelopen acht jaar verschillende commerciële rollen vervulde. Daarvoor heeft Thomas bij Lufthansa gewerkt in Online Sales, bij Lufthansa IT Services en ook twee jaar bij Start Amadeus (tegenwoordig Amadeus Duitsland) in Corporate Development and Strategy.  

De benoeming van Thomas volgt op de recente oprichting van een new business divisie, onder leiding van Francisco Pérez-Lozao, om te investeren in diversificatie van het bedrijf en de hotel-, spoor-, grondvervoer- en luchthaven IT activiteiten te laten groeien.

“We zijn erg blij met de komst van Thomas en de technologische, zakelijke en leiderschapskennis die hij meeneemt naar Amadeus,” aldus Francisco Pérez-Lozao, Vice President New Businesses, Amadeus. “De combinatie van ervaring in de reisdistributie, luchtvaart- en spoorbranches is vrij uniek en het maakt hem de ideale persoon om Amadeus Rail te leiden in tijden van deregulatie en intermodale reizen.”

Over Amadeus
Amadeus is een vooraanstaande transactieprocessor en leverancier van geavanceerde technologische oplossingen voor de wereldwijde reis- en toerisme-industrie.

Tot de klanten van Amadeus behoren aanbieders van reizen (o.a. luchtvaartmaatschappijen, hotels, autoverhuurbedrijven, spoorwegmaatschappijen, ferrymaatschappijen, enz), verkopers van reizen (reisbureaus en websites) en afnemers van reizen (bedrijven en individuele reizigers).

Amadeus opereert onder een transactie-gebaseerd business model en verwerkte meer dan 850 miljoen factureerbare transacties in 2010.  

Amadeus heeft kantoren in Madrid (hoofdkantoor en marketing), Nice (ontwikkeling) en Erding in Duitsland (Operations - centrum voor gegevensverwerking) en regionale kantoren in Miami, Buenos Aires, Bangkok en Dubai. Op marktniveau onderhoudt Amadeus, via 73 lokale Amadeus Commercial Organisation, klantencontacten met 195 landen.  

Amadeus is genoteerd aan de effectenbeurzen van Madrid, Barcelona, Bilbao en Valencia en handelt onder het symbool “AMS.MC”. Het bedrijf heeft over het jaar dat eindigde op 31 december 2010 een omzet van EUR 2.683 miljoen en een EBITDA van EUR 1.015 miljoen gerapporteerd. De Amadeus groep heeft meer dan 9,899 mensen in dienst, die 123 nationaliteiten vertegenwoordigen, op de centrale kantoren.

Voor meer informatie over Amadeus: www.benelux.amadeus.com.