Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een safari in Kenia en een strandvakantie op Zanzibar vormen een ideale reiscombinatie. Dat is de conclusie van de twintig reisagenten, die recent met Holland International het avontuurlijke Kenia en kruideneiland Tanzania bezochten.


Kenia is van oudsher een populaire toeristische bestemming met zijn nationale parken, tropische klimaat en rijke flora en fauna. De reis begint op 6 oktober in de havenstad Mombasa, waar de reisagenten een dagtour maken. Een bezoek aan een nationaal park is een must als je in Kenia bent. In het Tsavo East National Park spotten de agenten zebra’s, giraffen, olifanten, buffels en leeuwen. De groep overnacht in het park, in de Sarova Salt Lick Game Lodge. Deze luxe lodge is gebouwd op palen en biedt een overweldigend uitzicht.

Zanzibar
Vanuit Kenia vliegt de groep door naar het Tanzaniaanse eiland Zanzibar. Met zijn paradijselijke stranden, specerijenplantages en historische hoofdstad Stone Town biedt dit eiland een interessante vakantiemix. De agenten verkennen Stone Town, waar duidelijk Europese, Arabische en Afrikaanse invloeden merkbaar zijn. Omdat Zanzibar al eeuwenlang bekend staat om zijn handel in kaneel, peper en nootmuskaat staat ook een rondleiding op één van de vele plantages op het programma.
De reis eindigt in Mombasa waar de agenten het Bumburi Beach Hotel bezoeken. Voor ze op 14 oktober terug naar Nederland vliegen, maken ze nog een boottocht langs de Oost-Afrikaanse kust.
‘Een gevarieerde combinatie van cultuur, natuur en strand’, is de conclusie van de reisexperts over de twee Afrikaanse Holland International bestemmingen.