Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

‘Family Fun Guide’ brochure bundelt vertier voor kinderen. Hoewel de metropool Hongkong vaak gezien wordt als een drukke stad die alleen maar volwassenen vertier biedt, is er ook een groot aanbod aan vermaak en attracties voor de kleintjes.

Gezinnen die bijvoorbeeld op vakantie gaan naar Indonesië, Australië, Nieuw-Zeeland of een rondreis door China maken doen hun kinderen een groot plezier met een stopover in Hongkong. De metropool is een zeer kindvriendelijke bestemming en dankzij de tientallen kinderattracties een grote speelplaats. Favorieten zijn onder meer Hongkong Disneyland, het enorme themapark Ocean Park, een spectaculaire rit in een kabelbaan over Lantau eiland, een magistraal uitzicht over de stad in Sky100, een bezoek aan de levensgrote ark van Noach en de levensechte 67 dieren in het bijbehorende park. Alle kinderattracties zijn door de Hong Kong Tourism Board (HKTB) gebundeld in de brochure ‘McDull’s Family Fun Guide’. De gids is in het Engels opgesteld dus vader en moeder moeten een beetje helpen met de taal maar de foto’s, tekeningen en het cartoonpoppetje McDull die de attracties belicht zullen kinderen aanspreken. Achterin in de brochure kan men stickers plakken van attracties die bezocht zijn. Voor een gratis exemplaar van de brochure, stuur een e-mail naar . De brochure staat ook online op de Nederlandstalige website www.discoverhongkong.com/dutch/, klik op de button familievakantie.

Hongkong Disneyland zit niet stil; medio november opent Toy Story Land, een compleet nieuwe attractie binnen het Disney terrein waar bezoekers zelf dwergen lijken vanwege de enorme afmetingen van figuren. Het is gebaseerd op de Toy Story films en bezoekers en tot de attracties behoren RC Racer, Slinky Dog Spin en Toy Soldier Parachute Drop, waar men de sensatie van een parachutesprong ervaart.

Ook gaaf is de luchtballon waar je met de hele familie op een hoogte van 100 meter de stad kunt zien, een boottochtje door de haven en de gratis multimediale lichtshow die iedere avond om 20.00 uur de skyline van Hongkong in de schijnwerpers zet. Of struin langs de Goldfish markt waar je je ogen uitkijkt bij de meer dan 1000 soorten siervissen in aquaria.

En dan hebben we het beste nog niet eens genoemd: kleding en speelgoed. De stad biedt een ongelooflijk aanbod aan betaalbare kleding en speelgoed voor de

kleintjes. Zo is ‘Tai Yuen Street’ op Hong Kong Island een eldorado voor kinderen vanwege de talrijke speelgoedwinkels en zijn winkelcentra als New Town Plaza, City Gate Outlets, Harbour City, Grand Century Plaza en Times Square koopparadijzen voor baby’s, peuters, tieners en jongeren.

De brochure is ook gratis verkrijgbaar bij de HKTB infobalies op de luchthaven van Hongkong, bij The Peak op Hong Kong Island en bij de Star Ferry terminal op Kowloon. Het gidsje vermeldt bij iedere attractie het adres, bus nummer of dichtstbijzijnde metrostation, de openingstijden, prijzen en website.