Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Magazine en app in het Nederlands en Engels te verkrijgen. Het land in Afrika waar men inmiddels niet meer omheen kan is Rwanda.

Het toerisme staat in de kinderschoenen, maar steeds meer reizigers weten inmiddels het land te vinden en ontdekken naast de diversiteit ook de zeer vriendelijke bevolking. De ambassade van Rwanda in Den Haag heeft in samenwerking met het Rwanda Development Board in Kigali en Your World Publishers in Nijmegen een speciale Rwanda special van het Ontdek Afrika magazine uitgebracht welke vanaf deze week verkrijgbaar is.

Niet alleen gorilla’s
Eén van de redenen om naar Rwanda te gaan is om 1 keer in je leven oog in oog te staan met de zilverrug gorilla’s. In het noordelijk gelegen Volcanoes National Park leven verschillende groepen gorilla’s en enkele groepen kunnen bezocht worden. In de Rwanda Special van Ontdek Afrika komen de gorilla’s vanzelfsprekend ruim aan bod, maar de lezer zal ook ontdekken dat er meer is dan gorilla’s alleen en dat er in het relatief kleine land (2/3e van Nederland) veel meer te ontdekken is. ‘Het doel van dit initiatief is om een moderne en up-to-date publicatie beschikbaar te hebben’, zegt Immaculee Uwanyiligira, ambassadeur van Rwanda in Den Haag, ‘maar absoluut ook om de diversiteit van het groene en heuvelachtige land in Oost Afrika onder de aandacht te brengen, zoals het Akagera National Park (savanne) in het oosten en het Nyungwe National Park (subtropisch woud) in het zuiden waar chimpansees en andere primaten gespot kunnen worden en waar eind vorig jaar een heuse Canopy Walk geopend is, zodat op een hoogte van 50 meter tussen de boomtoppen gelopen kan worden.’

Land van de eeuwigdurende lente
Doordat het land vrij hooggelegen is en relatief dicht bij de evenaar, heeft het een zeer mild klimaat en het wordt daarom ook wel het land van de eeuwigdurende lente genoemd. Voor een strandvakantie hoeft men het land niet te verlaten omdat Rwanda aan het Kivu meer gelegen is. Degene die met KLM (zes directe vluchten per week tussen Amsterdam en Kigali) vliegt zal merken dat er naast toeristen ook veel zakelijk verkeer is dat naar Rwanda afreist en dit is ook ter plaatse merkbaar. Er wordt gebouwd aan nieuw internationaal vliegveld en in de hoofdstad Kigali zal een nieuw congrescentrum worden geopend. In de Rwanda Special is daarom ook een apart hoofdstuk over zakendoen in Rwanda: Business & Investment. Naast de papieren editie is er ook een digitale versie in de App Store verkrijgbaar; de kopers van de Rwanda-app zullen regelmatig updates ontvangen.

Voor meer informatie:
Ontdek Afrika – Rwanda Special: www.ontdekafrika.nl
Ambassade van Rwanda: www.ambalahaye.nl
Rwanda Development Board / Rwanda Tourism: www.rwandatourism.com
Overzicht van reisorganisaties in Rwanda: www.rttarwanda.org
Overzicht van Nederlandse reisorganisaties met reizen naar Rwanda: www.reisnavigator.nl/afrika/rwanda