Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een op de vier reizigers geeft toe wel eens meer dan de toegestane hoeveelheid vloeistoffen mee te nemen en voorbij de beveiliging te krijgen.

Een recent onderzoek uitgevoerd door Skyscanner, specialist in het vergelijken van goedkope vliegtickets, toont aan dat 28 procent van de reizigers wel eens een teveel aan vloeistof heeft gesmokkeld langs de beveiliging op vliegvelden. Dit gebeurt zowel per ongeluk als volledig bewust van het feit dat de regels worden overtreden.

Bijna 1000 mensen deden mee aan de poll. Hier kwam uit dat 42 procent de huidige wetgeving wat betreft vloeistoffen te beperkt vindt, terwijl 18 procent klaagt dat verschillende luchthavens afwijkende regels lijken te hebben. Deze regels zouden volgens hen wereldwijd hetzelfde moeten zijn. Slechts 2 procent vindt dat deze wetgeving niet ver genoeg gaat.

Schokkend is dat, ondanks de zeer strenge regelgeving, 4 procent van de respondenten aangeeft weleens expres teveel vloeistof langs de beveiliging te hebben gesmokkeld en hiermee te zijn weggekomen.

Linda Hoebe, market development manager, zegt: ‘De 100 ml regel is een van de meest vervelende aspecten van vliegen. Het is misschien niet zo verrassend dat mensen illegale hoeveelheden vloeistoffen meesmokkelen, maar dat een deel van de reizigers dit met opzet doet en het feit dat het niet wordt opgemerkt, is verontrustend. Het is belangrijk om te herinneren dat deze regels in het leven zijn geroepen met een reden. Een oplossing op het gebied van geavanceerdere beveiligingstechnologieën, zodat de beperkingen geheel of gedeeltelijk kunnen worden opgeheven, zou zeer welkom zijn bij vele reizigers.’

In 2009 werd aangekondigd dat nieuwe X-Ray scanners werden getest die in staat waren om vloeibare explosieven te identificeren. Dit zou betekenen dat de huidige vloeistofregels ‘binnen een kleine 12 maanden’ versoepeld zouden kunnen worden. Toch zijn de regels sindsdien onveranderd en het ziet er ook niet naar uit dat dit in de nabije toekomst gaat gebeuren.

Over Skyscanner:
Skyscanner is Europa ’s leidende reis zoekmachine die direct miljoenen vluchten van meer dan 600 luchtvaartmaatschappijen en ticketwebsites vergelijkt.

Skyscanner is opgericht in 2003, door drie IT professionals Gareth Williams, Barry Smith and Bonamy Grimes, en is gevestigd in Edinburgh met een tweede kantoor in Singapore. De website ontvangt meer dan 16 miljoen bezoekers per maand en is beschikbaar in 27 talen. Er is een Android en IPhone app, de laatste had meer dan 2 miljoen downloads. Met een gemiddelde jaarlijkse groei van 94% gedurende de laatste drie jaar, plaatste Skyscanner zich in de top 20 Sunday Times Microsoft Tech Track 100 (2011).