Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nieuw: campings in het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen. Het aantal campings dat campingvakantiespecialist Ecamp in 2012 aanbiedt is gestegen naar 300.

Niet alleen zijn in verschillende bestemmingen nieuwe campings aan het vakantieprogramma toegevoegd, ook zijn enkele landen en regio’s nieuw opgenomen: het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Sicilië en Belgisch Limburg. Omdat de vraag naar trendy vakantieadressen toeneemt, heeft Ecamp tevens het aantal glamping accommodaties vergroot, met onder andere luxe houten chalets met rieten dak, flatscreen, wifi en afwasmachine op camping Castel Domaine des Ormes in Bretagne en zeer stijlvolle Afrikaanse lodges op twee campings aan de Côte d’Azur.  In onder meer Nederland, Luxemburg, Denemarken, Kroatië, Corsica, de Côte d’Azur, Tirol en Salzburgerland is het aantal campings uitgebreid. Het overzicht van de volledig ingerichte stacaravans, chalets, bungalows en glamping accommodaties vindt men in de nieuwe Ecamp 2012 brochure. Nieuw in de brochure is het gebruik van QR codes waarmee men met een smartphone informatie over de betreffende camping kan downloaden. Een gratis exemplaar van de 2012 brochure kan aangevraagd worden via telefoonnummer 033 - 422 04 70 of via de website www.ecamp.nl.

Campings in 14 landen
Per camping wordt een duidelijke omschrijving gegeven van alle faciliteiten, de verschillende type accommodaties en prijzen. De achterflap toont een kaart van Europa met de locaties van alle campings en een verklaring van gebruikte symbolen. Ecamp biedt nu in 14 Europese landen campings aan: Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en Kroatië. Voor het volgende campingseizoen wordt voor het eerst een camping in het Verenigd Koninkrijk aangeboden, namelijk camping Lady’s Mile Holiday Park in het graafschap Devon. Speciaal aanbevolen voor surfers. Een andere aanwinst is camping Neset in Noorwegen dat schitterend gelegen is aan een meer met uitzicht op een fjord. Deze camping organiseert leuke activiteiten waaronder elandsafari’s.
 

Zonnige eilanden
In zonnig Zuid Europa is het Italië aanbod vergroot met twee nieuwe campings op het eiland Sicilië. Camping Rais Gerbi ligt pal aan de noordkust met uitzicht op zee en heeft een eigen kiezelstrandje. De andere camping is Sporting Club Village bij het pittoreske plaatsje Mazara del Vallo aan de westkust. Op Sardinië worden drie Ecamp campings aangeboden. Spreekt een Franstalige omgeving meer aan, op Corsica worden aan de noordoostkust vier campings aangeboden waaronder Le Domaine d’Anghione dat direct aan zee ligt.

Campings dicht bij huis
Voor wie met kinderen liever niet te lang wil autorijden is er via Ecamp in eigen land keuze uit 13 campings, waaronder de nieuwe camping Wedderbergen in een bosrijke omgeving in Groningen. Op zoek naar een bijzondere kampeerervaring? Op vakantiepark De Luttenberg in Overijssel en op het vakantiepark Eiland van Maurik in Gelderland kan men vakantie vieren in een luxe safaritent met lounge set en eigen hangmat. In België biedt Ecamp zes campings aan waaronder drie nieuwe in Belgisch Limburg: een daarvan is recreatiepark Zilverstrand in Mol dat voor waterratten zeer geschikt is – het zwemparadijs heeft onder meer stroomversnellingen en een 65-meter lange glijbaan.

Staanplaatsen 
Behalve volledig ingerichte stacaravans en chalets kan men via Ecamp ook staanplaatsen op meer dan 90 campings reserveren. Voor als je een eigen tent of caravan hebt of wanneer een gezin met vrienden op vakantie gaat die een eigen tent of caravan hebben. Zowel op de site als in de brochure wordt deze optie aangegeven met een speciaal ‘staanplaatsen’ icoon.

Ecamp
Ecamp verkoopt sinds 2002 volledig verzorgde campingvakanties op 300 campings in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en Kroatië. Ecamp is een no-nonsense campingmerk dat zich onderscheidt door een uitgekiende prijs/kwaliteitformule. Het bedrijf is gevestigd in Amersfoort en is onderdeel van het Engelse bedrijf Holidaybreak. Ecamp is aangesloten bij de ANVR, het Calamiteitenfonds en de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).