Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Costa Cruises, de nummer 1 cruisemaatschappij van Europa, kondigt de doop aan van het 16e schip van de vloot, de Costa Fascinosa, in Savona op 6 mei 2012.

De Palacrociere Cruiseterminal van Costa Cruises in Savona wordt op 6 mei 2012 het decor van de ongetwijfeld spectaculaire show rondom de doop van de Costa Fascinosa. Op dit moment wordt bij de scheepswerf van Fincantieri in Marghera het gloednieuwe schip ingericht. De Costa Fascinosa is een zusterschip van de Costa Favolosa, die deze zomer tijdens een ongekende show in Triëste werd gedoopt. De twee schepen bieden elk plaats aan 3800 gasten en zijn daarmee de grootste cruiseschepen varend onder de Italiaanse vlag. 

Costa Cruises investeert ruim 510 miljoen euro in de bouw van de Costa Fascinosa. De vlootexpansie stopt niet met de Costa Fascinosa: in oktober 2014 levert Fincantieri een nieuw schip af die 4.929 gasten kan vervoeren. Si heeft Costa 10 schepen besteld bij Fincantieri waarmee een investering van meer dan 5 miljard euro is gemoeid.

Om het toegenomen aantal schepen en gasten te kunnen ontvangen, investeert Costa Cruises tevens in de groei van de Palacrociere cruiseterminal in Savona, die sinds 2003 geheel door Costa Cruises wordt geleid. In januari start de bouw van een tweede terminal waarin Costa Cruises 9 miljoen euro investeert. Het is een belangrijke investering voor Costa want in 2011 verwerkte de Palacrociere maar liefst 1 miljoen gasten, een groei van 35 procent ten opzichte van 2012. In 2012 doen 14 van de 16 schepen van Costa deze terminal een keer aan, in totaal 230 stops en meer dan een miljoen passagiers.  

Informatie over Costa Cruises op www.costacruises.nl

Over Costa Cruises:
Costa Cruises is Europa’s nr. 1 cruisemaatschappij. Al meer dan 60 jaar bevaren Costa’s schepen de wereldzeeën, leveren het beste op het gebied van Italian Style, gastvrijheid, gastronomie en bieden ultieme droomvakanties op het gebied van plezier en ontspanning. De vloot bestaat uit 15 schepen, alle varend onder de Italiaanse vlag en elk met specifieke eigenschappen en een unieke stijl: samen bieden zij elk jaar de kans om 250 verschillende bestemmingen te bezoeken in het Middellandse Zeegebied, Noord-Europa, de Baltische Zee, het Caribisch gebied, Zuid Amerika, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verre Oosten en de Indische Oceaan. Nog twee schepen zijn bij Fincantieri besteld en worden afgeleverd in voorjaar 2012 en najaar 2014.


Costa Crociere is RINA gecertificeerd (Italiaans Scheeps Register) met BEST4, een systeem op basis van vrijwillige certificatie en naleving van de hoogste standaard op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid (SA 8000, uitgegeven in 2001), milieu (UNI en ISO 14001, 2004), veiligheid (OHSAS 18001, 2007) en kwaliteit (UNI en ISO 9001, 2008). Costa Cruises is de officiele partner van het WNF Italië op het gebied van de bescherming van het Middellandse Zeegebied sinds 2005. Alle schepen van de Costa vloot hebben een RINA Groene Ster certificatie waarmee wordt gewaarborgd dat de schepen volgens de hoogste milieu eisen en standaards opereren. In de ‘Global Reputation Pulse’ 2010 heeft Costa in een internationale studie naar reputatie (op het gebied van vertrouwen en aanzien) de eerste plaats toegekend gekregen van Italiaanse service organisaties. Bij dit onderzoek waren 600 bedrijven in 32 landen betrokken.

Met een omzet van ongeveer 3 miljard euro en 2.15 miljoen gasten in 2010, is Costa Crociere S.p.A. de grootste Italiaanse reis organisatie en omvat de merken Costa Cruises, AIDA Cruises en Iberocruceros. De Costa group bezet een tiende plaats op het gebied van winstgevendheid en een 65e plaats op het gebied van verkoop in een onderzoek van Mediobanca, waarbij 3700 Italiaanse bedrijven met tenminste 50 miljoen euro omzet zijn onderzocht. Costa Crociere S.p.A. is onderdeel van Carnival Corporation & plc (NYSE/LSE: CCL; NYSE:CUK), 's werelds grootste cruise organisatie.