Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In een veld van meer dan duizend mededingers is hotel Regent Esplanade voor het tweede opeenvolgende jaar verkozen tot beste luxe stadshotel. De uitreiking van de prestigieuze prijs World Luxury Hotel Awards 2011 vond onlangs plaats in ditzelfde hotel in Zagreb.

De stemming gebeurde via Internet en in de categorie 'best global hotel' ging de prijs naar Ritz Carlton Hong Kong.

De World Luxury Hotel Awards werden in 2006 voor het eerst uitgereikt. Ze worden in dertig categorieën toegekend aan luxe hotels en resorts wereldwijd. Geen enkele andere tak van de toeristenindustrie is erbij betrokken. Luxe hotels kunnen zichzelf aanmelden of genomineerd worden door buitenlandse gasten, reisbureaus en toeroperators. De winnaars worden het volgende jaar automatisch weer genomineerd. Er kan worden gestemd door hotelgasten en een selecte groep onafhankelijke consultants in de reisindustrie.

Hotel The Regent Esplanade ligt in het centrum van de stad en werd in 1925 geopend als hotel voor welgestelde gasten die naar Zagreb kwamen via de legendarische Orient Express. In haar tachtigjarige traditie heeft het vele persoonlijkheden uit de hele wereld welkom mogen heten, die hun stempel op de twintigste eeuw hebben gedrukt, zoals Josephine Baker, Charles Lindbergh, Orson Welles, Liv Ullman, Louis Armstrong en Woody Allen, om maar een paar namen te noemen van beroemdheden die hun naam in het gastenboek achterlieten. Het hotel, dat vanouds een belangwekkende rol speelde in het sociale leven in de stad, telt 209 ruime, luxe ingerichte kamers en appartementen. De kamers zijn voorzien van de laatste technologische snufjes, zoals draadloze High Speed Internet. Iedere kamer is op zichzelf een oase van rust. Er zijn vele mogelijkheden voor het houden van een conferentie, receptie of een ander evenement. De legendarische Smaragden Zaal is een unieke ruimte, die bij uitstek geschikt is voor conferenties en manifestaties van het hoogste niveau. Deel van het hotel is een restaurant met de naam Zinfandel's, genoemd naar de Californische druivensoort, die afkomstig is uit Kroatië (de zgn. crnljenak uit Kaštelan). De zinfandela-rank is ook het symbool geworden van het hotel. Een attractie is verder de legendarische Le Bistro, waar je kunt genieten van de befaamde Esplanade-stroedels.

Bureau voor Toerisme Zagreb
www.zagreb-touristinfo.hr


The Regent Esplanade Zagreb
www.theregentzagreb.com