Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De fietsroutes. De drie fietsroutes nemen de fietser mee langs bijzondere herbestemde monumenten in Zuid-Holland. Gebouwen die ooit kerken, kastelen en woonhuizen waren zijn nu omgetoverd tot winkels, musea en vergadercentra.


Het Eiland van Dordt (36 km)
Deze route start in de historische binnenstad van Dordrecht, waar de fietser het herbestemde (religieus) erfgoed ontdekt. Via het waterrijke polderlandschap en de Biesbosch keert de fietser weer terug naar Dordrecht.
Van Schoonhoven naar Gouda (50 km)
Na een kennismaking met de rijke zilvergeschiedenis in Schoonhoven, loopt deze route via het riviertje de Vlist naar het historische Gouda. De route sluit af met de groene polders van de Krimpenerwaard.
Leiden en de Bollenstreek (45 km)
Deze route start in Leiden en leidt via de Haarlemmertrekvaart richting herbestemde bollenschuren en kastelen in Voorhout en Lisse. Via het duin- en bollenlandschap en Noordwijk komt de fietser weer terug in Leiden.


Mobiel binnen kijken
In de routebrochure is bij iedere bezienswaardigheid een QR-code te vinden. Deze code geeft de fietser de mogelijkheid om met een smartphone verschillende foto’s van het gebouw te bekijken. Zo kan de fietser binnen een kijkje nemen, ook als het gebouw gesloten is voor publiek.

Routebrochure
In 2012 worden de routebrochures via VVV’s, accommodaties en andere toeristische bedrijven langs de routes gratis verspreid. Daarnaast zijn de routes via www.fietseninzuidholland.nl, www.zuid-holland.com en www.zuid-holland.nl/herbestemming te downloaden (vanaf 2012).

Meer informatie
Voor meer informatie over de fietsroutes of voor bestellingen kunt u contact opnemen met Meike van de Wouw tel. 015-251 23 30 of e-mail . Voor meer informatie over het themajaar ‘Over-Levende Monumenten!’ kunt u contact opnemen met de Provincie Zuid-Holland, Marieke Hinzen tel. 070-441 63 11 of e-mail .