Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Den Haag  wil in 2018 samen met Malta de titel dragen ‘Culturele Hoofdstad van Europa’. Amsterdam en Rotterdam gingen ons voor in 1987 en 2001. Ook voor de provincie Zuid-Holland is het van belang dat we de wedstrijd winnen van de andere kandidaten: Maastricht, Eindhoven, Utrecht en Leeuwarden.

In de wedstrijdvoorwaarden spelen factoren als het belang voor de regio, participatie, jongeren en duurzaamheid een grote rol. ‘Culturele Hoofdstad’ is niet zomaar een feestje met festivals en vuurwerk, het gaat erom dat we laten zien dat we een culturele verbetering in de omgeving kunnen creëren waaraan alle bewoners meedoen. Het gaat om veranderingen die nog lang meegaan na 2018.

Provincie van de stad zonder muren, vrijplaats voor grenzeloos denken
Acteur en regisseur Aus Greidanus heeft een visie ontwikkeld die hij met zijn team gaat omzetten tot een bidbook dat in september 2012 ingeleverd wordt in Brussel. Den Haag 2018 wil de wereld laten zien dat de regio Den Haag niet alleen een Vredespaleis en tribunalen heeft, maar ook topdans, toptheater, topmusea en veel markant erfgoed. De slogan is: Stad zonder muren, vrijplaats voor grenzeloos denken. 2018 moet gedragen worden door alles wat in de jaren en eeuwen daarvoor in de stad tot stand is gebracht. En niet alleen geïnitieerd door de politiek of een culturele elite maar door de hele bevolking.

In 2018 moet er een hecht energiek cultureel netwerk liggen dat de bevolking met elkaar verbindt en dat is aangesloten op de andere steden en landen in Europa en de wereld. Een plek voor levendige uitwisseling van ideeën, van kunstuitingen, van wetenschappelijke inzichten, van mensen. Als dat lukt, dan hebben we niet alleen Den Haag op de kaart gezet als culturele plek maar ook de provincie.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op www.denhaag-2018.nl