Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Per 1 januari 2012 zullen de drie-sterren hotels Sandton de Cooghen op Texel en het Gilde Hotel in Deventer verder gaan onder de vlag van de Fletcher Hotels.

De verkoop is onderdeel van de strategische herpositionering van Sandton Hotels, die zich op termijn volledig wil richten op viersterren plus hotelaccommodaties.

Rogier Braakman van Sandton Hotels: “Wij hebben in Fletcher Hotels de gewenste overnamepartner gevonden met dezelfde bedrijfsfilosofie. Wij nemen met spijt afscheid van deze hotels, die ons na aan het hart liggen, maar niet meer optimaal in onze portfolio pasten.” Fletcher Hotels CEO Rob Hermans is blij met de toevoeging: “Het zijn mooie, karakteristieke bedrijven op uitstekende locaties die voor Fletcher Hotels een prima aanvulling betekenen.

Fletcher Hotels heeft met deze twee nieuw verworven hotels nu 51 drie-en viersterren hotels in Nederland. Daarnaast lopen er drie nieuwbouwprojecten. Hermans: “Wij voorzien nog verdere groei in Nederland tot zo'n 75 hotels en blijven actief op de kopersmarkt".

Naast 18 vier- en vijfsterrenhotels in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en op Curaçao heeft Sandton Hotels nu nog 2 driesterren-plus accommodaties op strategisch belangrijke locaties, in Eindhoven en Amsterdam. Braakman: “Deze locaties blijven van belang om onze positie in beide belangrijke steden te waarborgen. Op korte termijn zijn daar geen overnames voorzien. Wel opent 1 maart 2012 ons tweede urban boutique hotel, Sandton Hotel Pillows in Brussel.”