Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Uit onderzoek van Skyscanner is gebleken dat Turkish Airlines de beste maaltijden serveert aan boord. Dit blijkt uit de score die internationale reizigers konden geven aan verschillende luchtvaartmaatschappijen.  

De vluchtvergelijkingssite heeft 19 internationale luchtvaartmaatschappijen uitgekozen om beoordeeld te worden op de maaltijden die zij aan boord serveren. Vervolgens is een passagierspanel  geselecteerd om het eten aan boord te beoordelen aan de hand van diverse criteria, zoals presentatie en smaak. Per maatschappij ontstond zo een panel van vijf personen die elk maximaal 20 punten konden toekennen.  

Turkish Airlines eindigde op de eerste plaats met een score van maar liefst 86 punten. Hun menu’s bestaan uit gerechten als gevulde aubergine en walnotenperentaart. Naast de standaard menu’s biedt de luchtvaartmaatschappij ook een reeks speciale gerechten aan zoals koosjere of vegetarische maaltijden en speciale kindermenu’s.

Op de tweede plaats is Singapore Airlines geëindigd, waar de wereldberoemde chef-kok Gordon Ramsay deelnam aan het culinaire panel. Luchtvaartmaatschappij Etihad eindigde op een derde plaats gevolgd door Aer Lingus en Emirates.

Luchtvaartmaatschappij

Score

Turkish Airlines

86

Singapore Airlines

81

Etihad

80

Aer Lingus

78

Emirates

77

Cathay Pacific

75

KLM

75

Qantas

72

Aeroflot

71

Air France

70

Iberia

65

SAS

64

United Airlines

62

British Airways

60

Qatar Airways

57

Virgin Atlantic

57

Alitalia

54

Lufthansa

53

American Airlines

47.5

Linda Hoebe, Market Development Manager Nederland, reageert:


 

Linda Hoebe, Market Development Manager Nederland, reageert:
“Het stereotype van de nauwelijks eetbare maaltijden gedurende vluchten blijkt tot het verleden te behoren. In de huidige concurrerende markt moeten luchtvaartmaatschappijen zich onderscheiden van elkaar en de passagiers ervan verzekeren dat zij een fijne vlucht zullen hebben. De maaltijden zijn hierbij een essentieel onderdeel en de laatste paar jaar wordt hier steeds meer in geïnvesteerd door middel van het ‘aan boord halen’ van chef-koks. Deze investering in maaltijden blijkt succesvol te zijn. Vele beoordelaars van dit onderzoek beschrijven het eten als heerlijk en smaakvol en meer dan de helft van de luchtvaartmaatschappijen heeft een score van 70 of meer gekregen.”

Zie hier op YouTube een collage foto’s van de maaltijden, voorzien van commentaar van de passagiers.

Over Skyscanner:
Skyscanner is Europa ’s leidende reis zoekmachine die direct miljoenen vluchten van meer dan 600 luchtvaartmaatschappijen en ticketwebsites vergelijkt.