Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Zin in een gezellig vakantiedagje? Kom dan naar de Vakantiebeurs 2012 en raak alvast in vakantiestemming met zonnige muziek en lekker eten. Van woensdag 11 tot en met zondag 15 januari 2012 verandert de Jaarbeurs te Utrecht in een waar vakantieparadijs.

Voor een heerlijk dagje uit en als ideale voorbereiding op een onvergetelijke vakantie, ver weg of in Nederland. Thema in 2012 is ‘Een koffer vol ervaringen’. Op de beurs ligt letterlijk ‘de wereld aan je voeten’ en maken de bezoekers een kleurrijke wereldreis in één dag.
    

De Vakantiebeurs telt zo’n 16 voetbalvelden met alle ins and outs over de nieuwste vakantietrends en bestemmingen. Natuurlijk is er ook volop aandacht voor vakanties in Nederland, want Nederland is veelzijdiger dan menigeen denkt. Lekker weg in eigen land!

OntmoetNL met Tanja Jess
Met het OntmoetNL plein in Hal 11 wordt Nederland als vakantieland dit jaar extra in het zonnetje gezet: oer-Hollandse gezelligheid met muziek, eten en allerlei activiteiten. Het OntmoetNL plein wordt woensdag om 10.30 uur feestelijk geopend door actrice en presentatrice Tanja Jess. Bezoekers kunnen meedoen met het hilarische OntmoetNL spel en elk uur kans maken op een Nederlands arrangement.

100%NL fan-dag
Op zaterdag is de 100%NL fan-dag: een Meet & Greet the dj’s. Daarnaast geven tal van Nederlandse reisorganisaties en accommodaties leuke tips voor een vakantie of uitstapje in eigen land. Zij laten de beursbezoekers het beste van Nederland zien. Maar er is natuurlijk veel meer te beleven. Vanzelfsprekend is er ook volop informatie over wereldwijde reismogelijkheden, van excursies aan de Turkse Rivièra tot en met Afrikaanse safaritochten.

Rolf Mackenbach & Gorgeous George
Op woensdag 11 januari om 16.00 uur, in hal 7, presenteert de Nederlandse zanger en kidsidool Ralf Mackenbach de feestelijke prijsuitreiking van de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards. Op vrijdagavond kan worden genoten van een optreden van de Amsterdamse coverband Gorgeous George, bekend van de coverbandcompetitie ‘The Clash of the Coverbands’.

Kroatië Gastland
De Vakantiebeurs is de grootste consumentenbeurs ter wereld op gebied van vakanties en reizen. Bezoekers vinden er alle nieuwste vakantietrends met informatie van vakantie-experts uit alle werelddelen. Kroatië is het Gastland, een status die impliceert dat alle toeristische troeven van deze aangename bestemming in een opvallende, informatieve en feestelijke setting worden gepresenteerd. De organisatie Gezondopreis informeert de bezoekers niet alleen over gezond op reis gaan, maar juist ook om weer gezond thuis te komen.

‘Hemd van je Lijf’
Onder de naam ‘Hemd van je Lijf’ bundelt Naturisme Federatie Nederland alles op het gebied van naakt recreëren in hal 10. De Vakantiebeurs is ook een feestje voor iedereen die verzot is op watersport. In Hal 3 is het maritieme Cruise-terras waar de liefhebbers zich kunnen laten bijpraten door cruise- en watersport organisaties onder het genot van een heerlijk hapje en drankje. Ook is de spectaculaire wagen van het Nuon Solar Team op de beurs te bewonderen. Het team van de TU Delft werd onlangs op de World Solar Challenge 2011 in Australië tweede. En de avondopening 'Vakantiebeurs by Night' op vrijdag belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Met sfeervolle fakkels bij de entree, windlichten, kaarsjes en waxinelichtjes, kortom, een event met meer sfeer en elan dan ooit, om nooit te vergeten. Het Christelijk Vakantieplein is een zelfstandig evenement op  vrijdag 13 en zaterdag 14 januari in de aparte hal 5 tijdens de Vakantiebeurs en is volledig gericht op een brede Christelijke achterban.

10 euro
Er zijn online al toegangskaarten beschikbaar vanaf slechts 10 euro. Kinderen tot en met 16 jaar hebben gratis toegang. Kijk op www.vakantiebeurs.nl.