Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Tijdens Vakantiebeurs een koffer vol reiservaringen en culturele belevenissen over Down Under. Al op de Vakantiebeurs in Utrecht kunnen bezoekers hun vakantie naar Nieuw-Zeeland beginnen.

De geboren Nieuw-Zeelander Andrew Morten brengt vier Maori-gasten mee naar de stand van Nieuw-Zeeland, zodat de bezoekers in Utrecht uit de eerste hand van Nieuw-Zeelanders de unieke verhalen kunnen horen over cultuur en humor in hun land. Ook wordt er een authentieke Waka (een Maori-kano van het Museum Volkenkunde) tentoongesteld in Hal 1 stand F 146 (Verre Bestemmingen).  Daarnaast biedt de nieuwe Australië-stand  01E145 unieke Aboriginal beelden met een Aboriginal gast,  Graham Clarke. Hij is eigenaar van Harry Nanya Tours, www.HarryNanyatours.com.au en wil graag enige ervaringen uit de geschiedenis van de Aboriginals delen met de bezoekers van de Vakantiebeurs. Het is een primeur voor de Vakantiebeurs  om een Aboriginal-gast te kunnen ontmoeten.   

Alle vijf gasten uit Nieuw-Zeeland en Australië zijn mensen, met wie Nederlandse reizigers  twee dagen kunnen doorbrengen bij hun bezoek aan Down Under.  De vijf gasten  uit  Down Under zijn tijdens de Vakantiebeurs   een voorbeeld van de meer dan 1000 unieke ervaringen die TravelEssence aanbiedt in plaats van de traditionele producten van bijna  alle andere tourspecialisten wereldwijd.

TravelEssene – The Essence of Travel.
Het verschil tussen zien en ervaren. Daarom biedt TravelEssence reizen aan ver weg van de traditionele bestemmingen en gericht op de ontmoeting met de lokale bevolking om hun verhalen te horen over hun plaatselijke kennis en wijze van leven. Dit In plaats van te verblijven in onpersoonlijke hotels of rondtrekkend in een camper, waardoor bezoekers maar weinig contact hebben met de lokale bevolking. TravelEssence richt zich enkel en alleen op  kleinschalige, bijzondere accommodaties in karaktervolle cottages, sfeervolle lodges, gezellige bed & breakfastgelegenheden, safari tenten en eco wellness verblijven. Deze zijn niet alleen persoonlijker,  mooier en verschaffen een unieke belevenis. Bovendien zijn zij vaak niet duurder dan de traditionele mogelijkheden. Ook hebben zij minder impact op het milieu dan de grote hotels of de campers, die veel brandstof verbruiken.   

Geniet van het contact met de lokale bevolking met al hun tips en verhalen.  Een groot deel van de leveranciers zetten zich in voor de instandhouding van hun bezit en het lokale milieu. Ze bouwen veelal met duurzame, natuurlijke producten, gebruiken regenwater, planten inheemse bomen en serveren vaak maaltijden met ingrediënten uit eigen tuin of die van vrienden.

Er is gelegenheid om  wilde dieren te spotten, op pad te gaan met de oorspronkelijke bewoners en te genieten van de pure natuur.  Ontspanning  in een unieke natuur en wandelend op blote voeten over de witte stranden of in het groene gras,  wellness à la TravelEssence.

Reizigers bebossen zelf het regenwoud  - De zogeheten Te Urewera Tree Planting Trek is de realisatie van een  project van TravelEssence, Te Urewera Treks en de in het Te Urewera National Forest wonende Maori’s. Het initiatief brengt de betrokkenheid en de visie van TravelEssence tot uitdrukking, dat verantwoord  toerisme met respect voor mens en natuur ook een duurzame en positieve invloed op omgeving en maatschappij kan hebben. TravelEssence bezorgt de reiziger een unieke ervaring, maar de toerist levert zelf ook een positieve bijdrage. Het doel is eigenlijk heel simpel: het herstel van het nationale park en de herbebossing van het regenwoud, dat gedeeltelijk voor landbouwdoeleinden werd gekapt. Reizigers brengen een dag door met Maori-gidsen, ervaren het oorspronkelijke woud met oeroude bomen, watervallen en een unieke flora en fauna. Tenslotte planten zij negen inheemse jonge bomen.  De gast logeert in het  bushcamp  midden in het regenwoud.  De Urewera’s is een gebied van bijzondere schoonheid, gelegen op het Noordereiland, ongeveer een uur rijden ten zuidoosten van Rotorua. Tijdens de Vakantiebeurs kan de bezoeker persoonlijk  kennis maken met Maori Joe Doherty.   www.travelessence.nl/p/Te_Urewera      www.restorerainforest.com

In de afgelopen zes jaar  geeft  TravelEssence Nederlandse reizigers  de kans om Australië en Nieuw-Zeeland op een wijze te ervaren, die geen andere reisagent biedt.

Door verblijf op een unieke locatie en weg van de grote massa leert de reiziger van en leeft hij met de lokale bewoners.  Op deze wijze biedt TravelEssence culturele ervaringen van persoonlijke aard, zodat de gast met een koffer vol bijzondere ervaringen en culturele belevenissen terugkeert.

www.TravelEssence.nl