Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Twee uur in de tram door Brussel rijden en van een heerlijke maaltijd genieten. Dat is één van de bijzondere culinaire activiteiten onder het thema ‘Brusselicious’ waarmee de Belgische hoofdstad op de Vakantiebeurs aandacht vraagt voor lekker eten en fijnproeverij.

Tijdens de beurs, van dinsdag 11 januari tot en met zondag 15 januari, is er een voorproefje in de stand van België waar bezoekers smaakvolle hapjes en drankjes krijgen voorgeschoteld. Maar lekker eten en drinken kan het hele jaar door in de Brussel en de toeristenorganisaties van Vlaanderen en Wallonië werken hand in hand om Brussel als culinaire hoofdstad aan de man te brengen.

Frietkot
Het blijft niet bij de unieke trambeleving. Op de zondagen in het zomerseizoen, officieel van 1 mei tot en met 15 september, kan iedereen meedoen aan grote picknicks in de Brusselse parken. Het beroemde bloementapijt op de Grote Markt krijgt medio augustus ook een culinair gezicht. Ook de eenvoud van lekker eten wordt getoond. Illustratief hiervoor is het typisch Belgische frietkot dat in 2012 in de schijnwerpers wordt gezet, evenals de bieren, die te proeven zijn tijdens het Wereldbierfestival dat eind augustus begint. De niet minder bekende chocolade krijgt in de eerste dagen van november alle aandacht.

Bekende streekproducten
Gastronomie is een sterk thema van het toerisme in Wallonië en Vlaanderen. Wallonië legt een jaar lang het accent op de bekende streekproducten. Ardenner ham, Luikse wafels, kazen en mooie Abdij- en Trappistenbieren zijn al heel lang gekend. Restaurants die vooral eigen streekwaren op de menukaart hebben mogen pronken met het speciale keurmerk ’Bistrot de Terroir’, waarbij en passant wordt verwezen naar rondleidingen van brouwerijen in de omgeving.

Kunstenaars
In Gent wordt in de zomer de tijdelijk tentoonstelling TRACK gehouden. Dertig gereputeerde kunstenaars zullen een verrassend spoor van kunst en creativiteit door het centrum trekken wat een extra dimensie zal geven aan de stad die zoveel historie uitstraalt. Een dialoog met de eigentijdse kunstenaars zal mogelijk zijn op pleinen, straten en in de parken. Hier breekt de eigentijdse kunst dus uit de musea en trekt bekende en minder bekende wijken in.

Derde bestemming
België is voor de Nederlandse vakantieganger of stedenbezoeker na Duitsland en Frankrijk al heel lang de derde toeristische bestemming. Van alle buitenlandse bezoekers is 11 procent afkomstig uit ons land, blijkt uit de statistieken van het continu vakantie onderzoek (CVO) van het NIPO. Volgens het NIPO is België om een aantal redenen aantrekkelijk voor Nederlanders: dichtbij, smakelijk eten en drinken, veel natuur en cultuur, sportieve ontspanning, mooie steden en bezienswaardigheden. Naast de hotels, de campings en de B&B adressen zijn vooral de vakantiehuizen populair.

Minst duur
Volgens een onderzoek van de ING is Brussel de minst dure bestemming in Europa voor een citytrip. Op de lijst van de Nederlandse voorkeuren bij het kiezen van een stedentrip staat de stad op de vijfde plaats. Goede en snelle bereikbaarheid spelen zijn belangrijke troeven, naast meer emotionele argumenten als: de mensenmaat, hoofdstad van alle Europeanen, veel musea en cultuur, rijk aan mogelijkheden tot shoppen in mode, vintage en design, gezellige, sfeervolle restaurants en Brussel wordt gezien als de hoofdstad van het stripverhaal.