Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Golden Tulip Hotels versterkt zijn positie in Centraal Oost Europa. Groeiende Nederlandse keten opent tweede hotel in Tsjechische hoofdstad Praag

Golden Tulip zet haar ambitieuze plannen ook tot actie om in Centraal en Oost Europa. Op 1 december aanstaande opent het tweede Golden Tulip Hotel in Praag. Het voormalige Savoy hotel, dat centraal ligt vlakbij het bekende kasteel van Praag, is een vijf sterren boutique hotel wat officieel geopend is in 1911 en een grondige renovatie heeft ondergaan. Het hotel beschikt over 61 kamers.

Sinds 1990 is het hotel eigendom van Warimpex Finanz- en Beteiligungs AG- een Oostenrijkse vastgoed ontwikkelings- en investeringsmaatschappij. Vanaf 1 december 2011 zal Golden Tulip het management contract overnemen. Voor Golden Tulip is dit het tweede hotel in Praag.

Toerisme Centraal en Oost Europa
In de eerste helft van 2011 is het toerisme in Centraal en Oost Europa gegroeid (+9% – UNWTO-). Gezien deze positieve ontwikkeling laat deze regio zien dat het potentie heeft en dus interessant is voor de keten om investeringen te doen.

David Anderson, Director of Operations voor Noord Europa voor de Louvre Hotels Group: “De Louvre Hotels Group is zeer tevreden met deze aanwinst voor het Golden Tulip merk. Het voormalige Savoy hotel biedt de luxe en comfort die je verwacht van een vijf sterren hotel. Het hotel in Praag is geschikt voor zowel de Leisure als de zakelijke gast”.

Hotel Savoy
Hotel Savoy is gelegen in het ambassadeurs gedeelte van Praag en kent een rijke historie. De fundamenten van het gebouw stammen uit 1882. Het hotel combineert de geschiedenis van het gebouw met moderne technologieën. Het hotel beschikt over een relax center met whirlpool, sauna, stoombad en schoonheidssalon. De twee vergaderzalen hebben een capaciteit van 45 personen, de presidentiёle suite heeft een capaciteit van maximaal 20 personen. Het restaurant – met bibliotheek en open haard – heeft al meerdere awards gewonnen. In 2011 heeft het online portal TripAdvisor de “certificate of excellence” award uitgereikt aan het hotel.

Over Louvre Hotels Group
Met meer dan 1.000 hotels, 80.000 kamers in 40 landen is Louvre Hotels Group een belangrijke speler in de internationale Hospitality industrie. De keten is eigendom van Starwood Capital Group. Golden Tulip, onderdeel van Louvre Hotels Group, heeft bijna 50 jaar ervaring als franchiseonderneming en heeft hotels in het midden-, hoog-, en luxe segment. De groep omvat meer dan 200 hotels en een totaal van 27.000 kamers. De merken Tulip Inn (drie sterren), Golden Tulip (vier sterren) en Royal Tulip (vijf sterren), bieden in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, het Pacifisch gebied en Amerika een internationale standaard aan service en faciliteiten met een persoonlijke touch. Louvre Hotels Group voert naast Golden Tulip de merken Premiere Classe, Campanile, Kyriad en Kyriad Prestige. Louvre Hotels Group is in de Benelux vertegenwoordigd met de merken Golden Tulip en Tulip Inn (55 hotels), Campanile (21 hotels) en Premiere Classe (2 hotels). Zie voor meer informatie www.goldentulip.com of www.louvre-hotels.com.