Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Edventure Costa Rica S.A. draagt bij aan Pocho (de Costa Ricaanse Alpe d’HuZes). Costa Ricaanse Alpe d’HuZes op de Vakantiebeurs

Edventure Costa Rica S.A., de Costa Ricaanse touroperator met Nederlands management, staat in januari alweer voor de vijfde keer op de Vakantiebeurs. Dit keer is ook een deel van de stand gewijd aan Pocho.

Wat is Pocho?
Pocho staat voor Poás (een bekende vulkaan in Costa Rica) en ocho (Spaans voor acht). Tijdens dit zusterevenement van Alpe d’HuZes beklimmen ervaren en onervaren fietsers de vulkaan Poás acht keer om geld op te halen voor de internationale strijd tegen kanker. Pocho is een Nederlands/Costa Ricaans sportief initiatief met als doel beter te leven met (en te strijden tegen) kanker. Op 25 februari 2012 vindt de allereerste editie van Pocho in Costa Rica plaats!
Op 12 november jl. heeft Frits Barend op de Costa Ricaanse ambassade in Den Haag feestelijk het startsein gegeven voor het benefietevenement Pocho. Hierbij waren ook de Costa Ricaanse ambassadeur don Jorge Urbina en de oprichters van de Alpe d’HuZes, Peter Kapitein en Coen van Veenendaal, aanwezig. Bovendien werd er tijdens het evenement een live verbinding gelegd met Costa Rica waar het contract werd getekend voor het eerste doel van Pocho: het opzetten van een herberg en informatiecentrum voor kankerpatienten die een verblijf in de hoofdstad San Jose, terwijl ze behandelingen als bestraling en chemotherapie ondergaan, niet kunnen betalen.

U bent als pers van harte uitgenodigd om bij de aftrap van de Pocho stand op de vakantiebeurs aanwezig te zijn. Waar o.a. don Jorge Urbina, Coen van Veenendaal en Peter Kapitein hun enthousiasme voor Pocho zullen delen.
Dinsdag 10 januari 2012 om 14:00 uur
Vakantiebeurs, Jaarbeurs Utrecht - Stand Edventure Costa Rica S.A. Hal 2, A020

Waarom?
Er is een grote behoefte aan geld voor de strijd tegen kanker. In Costa Rica staat deze ziekte op de tweede plaats (na hartziekten) in de lijst van meest voorkomende doodsoorzaken. In Nederland staat kanker zelfs op nummer één. Pocho hanteert net als Alpe d’HuZes een strikt antistrijkstokbeleid. Alle opbrengsten gaan direct naar niet-commerciële kankerstichtingen. Het eerste doel is het neerzetten van een herberg en informatiecentrum voor kankerpatiënten in de Costa Ricaanse hoofdstad San Jose.

Meedoen?
Een flink aantal enthousiaste deelnemers heeft zich al ingeschreven voor Pocho, maar iedereen is welkom! Vorm een team of schrijf je in als individu. Geef je op via www.po-8.org.