Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Op 7 december 2012 kreeg wethouder Jan-Willem Groot (Gemeente Amstelveen) van zakelijk directeur Eduard Pieter Oud (ATCB) het exemplaar uitgereikt van de bijzondere editie ‘Time Out Amstelveen Special’.


De officiële overhandiging vond plaats in het Cobra Museum voor moderne kunst te Amstelveen.  Voor de derde keer op rij heeft de Gemeente Amstelveen ook dit jaar aan Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) de opdracht gegeven de Engelstalige gids te produceren.

De editie zal vanaf december 2011 tot eind 2012 worden verspreid via de VVV vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Schiphol en via de VVV agentschappen in Metropool Amsterdam. De Special zal tevens in de bijlage in de decembereditie 2011 van het bekende Engelstalige magazine 'Time Out Amsterdam' verschijnen.

Mede namens wethouder  John Levie sprak Jan-Willem Groot over het belang van de goede samenwerking met ATCB. Een belangrijke stap vanuit Amstelveen is, dat zij zich met name toeleggen op het digitaal ontsluiten van de stadsregio. Er is een Internetbureau voor ingeschakeld die het 'e-tourism' verder zal gaan ontwikkelen en uitbreiden. Het Cobra Museum werd genoemd als een belangrijke factor hierin en er wordt dan ook een oproep gedaan aan andere toeristische en culturele organisaties ook hierin te participeren. "Op die manier hopen we Amstelveen digitaal goed op de kaart te zetten", aldus Jan-Willem Groot.

Eduard Pieter Oud sprak zijn enthousiasme uit over het 3 jaar geleden afgesloten contract met de Gemeente Amstelveen en het belang om ook in Amstelveen weer een VVV functie terug te krijgen. In het citymarketingplan wordt breed gedacht aan zowel de bewoners als aan het bedrijfsleven. Ook het aantal expats is groot in Amstelveen. De brochure Time Out Amstelveen Special is een mooi middel om de verschillende doelgroepen te informeren over de mogelijkheden die Amstelveen biedt.

Als afsluiting werd na de overhandiging een rondleiding aangeboden door het Cobra Museum langs de Tentoonstelling 'Studio Toscane', o.l.v. directeur Els Ottenhof.


www.iamsterdam.nl