Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ieder jaar komt Lonely Planet met een 'Best in Travel'editie, waarin zij hun tips geven omtrent beste landen en steden om in het daaropvolgende jaar naartoe te reizen.

Daarnaast geven ze ook hun lezers de kans om te stemmen op de beste bestemming en stad voor 2012. Na honderden nominaties voor steden en landen en ruim 3000 stemmen voor de finalisten is de winnaar bekend. Het land gekozen voor de Best in Travel Readers' Choice award 2012 is IJsland. De winnende stad voor de Best in Travel Readers'Choice award 2012 is Reykjavk.

'IJsland heeft een fantastische natuur en in 2012 neemt de kracht van de natuur alleen maar toe met verhoogde vulkanische activiteit en een toename van het Aurora Borealis, het noorderlicht', aldus de reden van de lezers van Lonely Planet. 'Reykjavik is hip, cool en klein en heeft alles te bieden wat een grote metropool te bieden heeft. Goede hotels, culinaire hoogstandjes, bruisend nachtleven, bijzondere muziek en natuur zijn allen binnen handbereik. Daarnaast is het allemaal goed betaalbaar'.
In 2011 werd IJsland door Lonely Planet aanbevolen als top budget bestemming van dat jaar.
'Icelandair, sinds 1937 de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland, is trots dat de thuisbasis door lezers tot nummer 1 bestemming van 2012 is gekozen', zegt Manon ten Have, Sales & Marketing Manager Nederland. 'Het is een mooi begin voor de viering van ons 75-jarig bestaan in 2012'.