Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Bij alltours wordt de zomervakantie niet duurder voor Nederlandse vakantiegangers. In tegendeel, in veel vakantiegebieden dalen de prijzen, tot wel 6,5%. De gemiddelde reisprijs ligt bij alltours daarmee in de zomer net onder het niveau van het vorig jaar.

Daarnaast profiteren vroegboekers van kortingen tot 42%. "alltours vakanties blijven altijd betaalbaar. Daarom hebben we de prijsverhogingen van hotels en luchtvaartmaatschappijen opgevangen en prijsverlagingen direct aan onze gasten doorberekend", zei de woordvoerder van alltours Willi Verhuven. alltours biedt in drie nieuwe Nederlandse zomercatalogi een van de omvangrijkste vakantieaanbiedingen sinds de oprichting van de onderneming aan. De aanbiedingen omvatten meer dan 80.000 hotelbedden in ongeveer 30 vakantiegebieden over de hele wereld. Een groot deel van deze bedden, en ongeveer 8% meer dan in het vorig jaar, biedt alltours exclusief op de Nederlandse markt aan. In het hogere marktsegment heeft de organisator zich aanstaande zomer nog sterker gepositioneerd en het programma nogmaals kwalitatief uitgebreid. 81% van alle hotelbedden bevinden zich ondertussen in 4- en 5-sterrenhotels.

Bij alltours dalen de prijzen voor de zomervakantie in veel gebieden in vergelijking met vorig jaar. De grootste prijsdaling vindt plaats in Tunesië (-6,5%). Het wordt ook duidelijk gunstiger om naar Bulgarije (-4%) en Griekenland (-3,5%) te gaan. Reizen naar Egypte kost volgende zomer 2% minder dan vorig jaar. De Canarische Eilanden worden bij alltours in de zomer ongeveer 1,5% voordeliger. Prijsverhogingen zijn er deze zomer voor de verre afstandsbestemmingen (+2%), voor Turkije (+3,5%) en Mallorca (+1,9%). Dat betekent dat een tiendaagse Mallorca-vakantie per dag één euro meer kost dan vorig jaar. Als de gemiddelde reisprijzen voor alle vakantiegebieden samen worden opgeteld, ligt het aanbod van alltours toch nog licht onder het niveau van vorig jaar.

Vroegboekers besparen bij alltours in ongeveer 98% van de hotels komende zomer nog meer dan in het voorjaar. Bij alltours zijn vroegboekkortingen met andere prijsvoordelen te combineren, zoals bijvoorbeeld seniorenkorting, één kamer zonder toeslag of "7 voor 5". Daardoor zijn in totaal prijsvoordelen tot 42% mogelijk. Gedurende het gehele zomerseizoen biedt alltours vakantiegangers extra aanbiedingen aan. In het bijzonder ook tijdens het EK voetbal. alltours heeft voor reizen in deze periode met veel hotelhouders en luchtvaartmaatschappijen speciale prijzen afgesproken. Deze speciale aanbiedingen met prijsverminderingen van 10% en meer zijn geldig voor alle alltours-vakantiegebieden.

Bij alltours profiteren families traditioneel van bijzondere prijsvoordelen. In de zomer van 2012 geldt er in 85% van de hotels een vaste prijs voor kinderen. In veel vakantiegebieden zijn de vaste prijzen voor kinderen in verhouding met vorig jaar gedaald. Op de Balearen betaal je voor een kind vanaf 186 euro voor de vakantie, wanneer en hoe lang dan ook. Dat is 6% minder dan in het voorjaar. De grootste verminderingen bij de vaste prijzen voor kinderen vinden plaats in Turkije (-12%). All-inclusive-vakanties en daarmee goed calculeerbaar voor de vakantiepot van families, biedt alltours in ongeveer 70% van de hotels. In een derde van de zomerprogramma's genieten alleenstaanden met kinderen van prijsvoordelen. Dat is met 10% een sterke stijging ten opzichte van het voorjaar.

"Bij ons vinden gasten van alle inkomensgroepen een op maat gemaakte vakantie, die ook betaalbaar is", zei Dierk Berlinghoff, toeristisch directeur bij alltours.

Omvangrijkste en meest exclusieve vakantieaanbiedingen sinds de oprichting van alltours

In de zomer biedt alltours in ongeveer 30 bestemmingen in totaal ongeveer 80.000 hotelbedden in ongeveer 625 hotels aan. Drie vakantiegebieden zijn nieuw in het programma opgenomen. Daartoe behoren Bali, Cesme (Turkije) en Dahab (Egypte). "Deze vakantiegebieden passen ideaal in onze programmastructuur. We bieden vaste klanten een nog grotere keuze en spreken tegelijkertijd nieuwe klanten aan", vertelt Dierk Berlinghoff.

alltours beschikt sinds jaren over een omvangrijk en vast groeiend aantal exclusief aangeboden hotels. Deze hotels staan in alle vakantiebestemmingen en zijn in alle productgroepen vertegenwoordigd, van clubhotel tot aan het luxesegment. Het exclusieve beddenaandeel stijgt in de zomer nogmaals ongeveer 8%. Meer exclusieve aanbiedingen zijn nog niet eerder voorgekomen bij alltours.

"We krijgen hierdoor steeds meer vaste klanten. Die zijn enthousiast geworden door onze exclusief aangeboden hotels en brengen weer vrienden en familie mee. Het aantal aanbevelingen bij anderen en volgeboekte hotels is bovengemiddeld hoog. We hebben deze trend sinds enige jaren waargenomen en zijn daardoor uitstekend gepositioneerd", zei Willi Verhuven.

Op Ibiza heeft alltours 16 nieuwe hotels in het programma opgenomen, aangezien Ibiza in 2012 de "hottest spot to be" zal zijn. De hotels Millorr Garden, Alcudia Beach en Mar Azul zijn slechts drie daarvan. Nederlandse gasten wacht een omvangrijk programma in Bulgarije. alltours richt zich hier voornamelijk op de doelgroepen gezinnen en jonge mensen. De meeste prijsvoordelige familiehotels liggen aan het Goudstrand, bijna altijd vooraan dit meest populaire strand van Bulgarije, waaronder ook het belangrijkste hotel, Club alltoura Sandy Beach. Alltours heeft zijn programma op Zonnestrand eveneens uitgebreid.

Vakantiegangers die naar Griekenland of Egypte afreizen, krijgen tot 31-01-2012 gratis recht op omruilen bij alltours. Wie zijn geboekte reis tot aan dit tijdstip annuleert, betaalt geen extra kosten, en kan het gewenste hotel en de gewenste periode nu al reserveren.

alltours heeft eveneens het vliegaanbod sterk uitgebreid. Voor de klanten betekent dat nog grotere flexibiliteit wat betreft reisduur en -periode. De belangrijkste bestemmingen worden vanaf de luchthavens in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Maastricht en Eindhoven aangedaan. In Eindhoven wordt het aantal bestemmingsvluchten verdrievoudigd (9). Met Garuda Indonesia en Cathay Pacific heeft alltours twee nieuwe partners verworven voor langeafstandsreizen.

alltours eigen hotelketen allsun groeit op Fuerteventura

De hotelketen van alltours, allsun, wordt opnieuw gepositioneerd om het onafhankelijke karakter ervan nog duidelijker neer te zetten. alltours onderscheidt zich met de allsun-hotelketen duidelijk van de concurrentie, aangezien alltours de enige Duitse organisator is die in Spanje over een eigen hotelketen van deze grootte beschikt. Er behoren 11 hotels met meer dan 5.600 bedden op Mallorca en de Canarische Eilanden tot de allsun-hotelketen. Ze zijn kwalitatief zeer hoogwaardig ingericht en onderscheiden zich door een bijzondere ontspannen sfeer. Bij de allsun-hotels staan actieve recreatie, ontspanning en het ontsnappen aan de alledaagse stress op de voorgrond. Er wordt een breed publiek aangesproken, van jong tot oud, dat actief en ontspannen vakantie wenst te vieren. alltours leidt deze hotels met eigen personeel en eigen management.

Het jongste lid van de allsun-hotelketen is Esquinzo Beach op Fuerteventura. Het in de zomer van 2008 omvangrijk verfraaide voormalig maritiemhotel ligt in het zuiden van het eiland, een paar honderd meter boven een van de mooiste stranden van Fuerteventura. Naast de 350 comfortabele kamers, waaronder veel voor alleenstaande reizigers (zonder toeslag) staan ook 42 gezinsvriendelijke bungalowkamers en -suites met elk 2 slaapkamers ter beschikking. Vanaf deze zomer biedt uitsluitend alltours het Esquinzo Beach aan.

alltours breidt vakantieaanbod in het hogere marktsegment verder uit

alltours rekent op grond van eigen marktanalyses op een verdere stijgende vraag in het hogere marktsegment voor vakantiereizen. De sinds enige jaren op gang gebrachte sterkere positionering in dit segment wordt in het zomerprogramma nog verder verhoogd. Talrijke verblijven direct langs de populairste stranden worden nieuw in het programma opgenomen. 81% van de door alltours aangeboden bedden bevinden zich ondertussen in hotels met 4 of 5 sterren. "We hebben het kwaliteitsniveau van ons programma verder verhoogd en hotels die niet meer aan de wensen van onze klanten voldoen, niet meer in ons aanbod opgenomen", zie Berlinghoff.

Hotels in het luxesegment biedt alltours onder andere met de merken DeLuxe en Premium DeLuxe aan. Hier staan de gasten ongeveer 50 hotels in in totaal 14 bestemmingen voor de zomervakantie ter beschikking.

alltours heeft eveneens in het hogere marktsegment het hotelmerk allvital gepositioneerd. Dit is in de zomer met 5 hotels in 3 bestemmingen te boeken. Hier staat sportieve, actieve gezinnen en singles een omvangrijk sportaanbod te wachten. Het hotelmerk richt zich op hobbysporters van alle leeftijdscategorieën. Fitness, wellness-oases en kinderclubs of miniclubs voor de jeugd, onderscheiden de allvital-hotels.

Het hotelmerk Relax start met 4 hotels in 4 bestemmingen in het hogere marktsegment. Relax-hotels richten zich op de vakantieganger die verschillende vormen van actieve ontspanningsvakanties zoekt. Onder het motto "alles doen wat goed doet" worden gasten van alle leeftijdscategorieën aangesproken. De hotels beschikken over hoogwaardige fitness- en wellnessfaciliteiten en behoren tot de categorie 4 en 5 sterren.

Wat betreft vakantiegangers die in het hogere vakantiesegment clubatmosfeer, animatie, vermaak en divers kindervermaak zoeken, staan 21 Club-alltouras en Holiday Clubs in in totaal 9 bestemmingen deze zomer ter beschikking.

http://www.alltours.nl/