Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Schotland spreekt al generaties lang tot de verbeelding, prikkelt de interesse voor uitvindingen en wekt creativiteit op. In 2012 viert Schotland zijn culturele en creatieve levendigheid met het Jaar van Creatief Schotland.

Het hele jaar door zal er een viering van de creatieve kwaliteiten van Schotland en zijn bijdrage aan de wereld worden gehouden, waardoor 2012 het ideale moment is om fantastische evenementen en festivals te bezoeken, Schotlands inspirerende natuur en cultuurlandschappen te bezichtigen en om te genieten van wereldvermaarde kunst, architectuur, design, befaamde literatuur, hedendaagse muziek en de unieke kunstnijverheid.

Schotse steden bieden levendige festivalervaringen aan tegen een achtergrond van prachtig UNESCO-werelderfgoed. Edinburgh draagt zijn steentje bij tot het jaar van culturele feesten met zijn literatuur en Glasgow doet dit met muziek. Voeg daar nog een rijk assortiment van musea, galerijen, ambachtelijke winkelervaringen en een bloeiend culinair landschap aan toe, en elke bezoeker die de opwinding van een stadsvakantie opzoekt, zal keuze te over hebben.

In 2011 opende Schotland de deuren al voor vijf spectaculaire culturele attracties: het Robert Burns Birthplace Museum in Alloway, de Royal Palace in Stirling Castle, het Riverside Museum in Glasgow en het pas gerenoveerde National Museum of Scotland en de Scottish National Portrait Gallery in Edinburgh.

Voor wie verderop wil kijken, biedt Schotland creatieve activiteiten en evenementen verspreid over het hele land. Het fraaie Isle of Harris, waar het plaatselijke textiel, Harris Tweed, eeuwenlang wordt geweven, heeft zelfs tot de verbeelding gesproken van de modereuzen Vivienne Westwood en Nike.

Bij de lancering van het Jaar van Creatief Schotland 2012 vertelde de Schotse eerste minister Alex Salmond:

"Schotland is een dynamische en creatieve natie met een rijk erfgoed en een schat aan culturele evenementen van wereldklasse die het hele jaar door bezoekers aantrekken vanuit de hele wereld. Het Jaar van Creatief Schotland is een kans om de culturele en creatieve troeven van Schotland op het wereldtoneel in de schijnwerper te zetten en te vieren.

"Gedurende heel 2012 zal er een opwindend en tot de verbeelding sprekend programma van speciale evenementen plaatsvinden wat alles beslaat, van muziek, toneel en dans tot kunst, textiel en literatuur, die allemaal ontwikkeld is om zowel jong als oud aan te spreken. Dit, gekoppeld aan onze levendige culturele kalender die sowieso steeds gevuld is met wereldvermaarde festivals en topattracties - zoals Edinburgh Castle of het pas gerenoveerde Royal Palace in Stirling Castle en het National Museum of Schotland in Edinburgh - zal voor alle bezoekers het hele jaar door iets te bieden hebben."

Plan uw vakantie naar Schotland tijdens de viering van het Jaar van Creatief Schotland: http://www.visitscotland.com/nl/creative