Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De 22-jarige internetondernemers Sebastiaan Moeys en Michiel van Amerongen hebben de gezamenlijke overname van vakantievergelijkingswebsite DeVakantiezoeker.nl voltooid. Dat maakte het duo vandaag bekend.

De nieuwe eigenaren zien in De Vakantiezoeker een interessant platform om hun aanwezigheid in de reisbranche te vergroten. "Via De Vakantiezoeker wordt jaarlijks voor meer dan een miljoen euro aan vakanties geboekt", aldus Moeys. "Er is flinke concurrentie in de online reisbranche, maar met de huidige basis van De Vakantiezoeker zien we veel mogelijkheden."

Vanuit hun kantoor aan de Amsterdamse Wallen gaan de ondernemers zich de komende tijd bezighouden met het uitbouwen van het bereik van De Vakantiezoeker en het verbeteren van de website. "We zijn bezig met een aantal vernieuwende technische ontwikkelingen om het vergelijken van vakanties voor gebruikers leuker en makkelijker te maken", aldus Van Amerongen. "Verder gaan we het concept op korte termijn in de rest van Europa lanceren."

De kopers sluiten verdere overnames, in binnen- of buitenland, niet uit. "We hebben veel relevante kennis opgedaan in andere markten die toepasbaar is in de online reisbranche", aldus Moeys. "Als zich de mogelijkheid voordoet om ons bereik in deze sector verder te vergroten, zullen we dat zeker overwegen."

Over de kopers
Sebastiaan Moeys en Michiel van Amerongen kennen elkaar van hun studie Economie aan de Universiteit van Amsterdam en zijn beiden al langer actief als internetondernemer. Moeys verkocht in 2008 de door hem opgerichte 'Franse Hyves' Amiz.fr aan een Franse uitgever en richtte een internationaal gamingnetwerk op dat met meer dan 100 miljoen pageviews per maand. Van Amerongen maakte van Soccernews.nl één van de grootste voetbalnieuwssites van Nederland. Deze werd in 2010 overgenomen door een Belgische onderneming.

http://www.devakantiezoeker.nl