Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nederlanders hebben de zon gemist deze zomer. Dat is de conclusie die Van Ham Reizen uit Alphen aan den Rijn trekt uit de positieve ontwikkelingen ten aanzien van het aantal boekingen voor een langdurig verblijf aan één van de Spaanse Costa's.

Al sinds jaar en dag is Benidorm "the place to be" voor overwinteraars. De aangename temperatuur en de rustieke omgeving zijn ideaal voor een ontspannen winter. En dat overwinteren nog lang niet passé is, dat blijkt uit de cijfers.

Een opmerkelijk resultaat tijdens economisch onzekere tijden. De afgelopen maand is het consumentenvertrouwen opnieuw sterk gedaald. Volgens het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) is het consumentenvertrouwen nooit eerder zo sterk afgenomen in een korte periode. De berichtgevingen rondom de economische crisis in de diverse Europese landen en de mogelijke gevolgen voor ieders portemonnee in Nederland, zijn dagelijks onderwerp van gesprek. Niet alleen op radio en TV, maar ook bij de consument thuis.

Het dalende consumentenvertrouwen heeft invloed op het bestedingspatroon. Met de dure decembermaand voor de deur, blijkt dat consumenten grote bestedingen uitstellen. Eerder deze maand was in het nieuws. dat dit kooppatroon van invloed is op de reisbranche. Mensen zijn vooralsnog terughoudend met het boeken van een wintersportvakantie. Opvallender is, dat het aantal mensen dat wil overwinteren, een positieve lijn laat zien.

"Overwinteren is anno 2011 zelfs populairder dan de afgelopen jaren", aldus Priscilla Janssen, werkzaam bij Van Ham Reizen; een organisatie die gespecialiseerd is in Benidorm reizen. "Nu de dagen weer korter en donkerder worden is het voor veel mensen tijd om hun spullen te pakken en naar warmere oorden te trekken." Op de vraag wat volgens de reisorganisatie de reden van toenemend aantal overwinteraars is, geeft Priscilla Janssen aan: "Overwinteren in Benidorm biedt voor veel mensen voordelen. Niet alleen vanwege de aangename temperatuur van zo'n 20 graden en 6 zonuren per dag, maar ook vanwege de relatief lage kosten voor het dagelijks levensonderhoud. Alhoewel een vakantie aan de Spaanse Costa wellicht anders doet vermoeden, is een verblijf in Benidorm relatief voordelig. Niet alleen de kosten voor de dagelijkse boodschappen, maar ook de prijzen voor lange-termijn huren in de winter zijn beduidend lager dan bij reguliere vakanties. Hierdoor is overwinteren voor iedereen die de tijd aan zichzelf heeft in principe betaalbaar; misschien zelfs goedkoper dan thuisblijven."

Mensen die eenmaal aan het overwinteren hebben geproefd, gaan vaak jaar na jaar terug. Zo ook mevrouw Muller uit Hoofddorp, vaste klant bij Van Ham Reizen. In verband met haar longziekte is Benidorm voor haar een uitstekende bestemming. Het klimaat is gunstig en als zij een dokter nodig heeft, kan zij altijd terecht in een ziekenhuis met Nederlands sprekende artsen. "De gezondheidszorg in Benidorm is uitstekend", aldus mevrouw Muller. Al 10 jaar lang gaat zij naar hetzelfde appartement in Benidorm. "In de bus kan ik zelfs mijn hondje meenemen. En als ik wil kan ik aan het eind van de winter spulletjes bij het kantoor van Van Ham Reizen achterlaten voor volgend jaar. Een service waar ik en andere overwinteraars graag gebruik van maken."

Overwinteren is dus zeker niet passé en vooralsnog lijkt de dagelijkse berichtgeving rondom de crisis in Europa ook geen invloed te hebben op het aantal mensen dat ons koude kikkerland verruilt voor de Spaanse zon. Wilt u ook de dagelijkse stress ontvluchten en genieten van een paar weken in het zonnige zuiden? Dan is overwinteren wellicht ook iets voor u!

Van Ham Reizen
Van Ham Reizen verzorgt al meer dan 20 jaar zomer- en wintervakanties naar Benidorm. Zij verzorgen luxe Royal Class busreizen, maar ook vliegreizen. Van Ham Reizen heeft ook een vestiging in Benidorm om de reizigers aldaar perfect van dienst te kunnen zijn. Naast Benidorm specialist biedt de reisorganisatie ook een breed assortiment aan riviercruises. In 2010 werd het bedrijf overgenomen door de Benga Travel Group, dat ook de merken Peter Langhout Reizen, Cirkel Vakanties, Mambo Reizen en 1-Reizen voert.

Voor meer informatie: www.vanhamreizen.nl