Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Imposante sneeuw- en ijssculpturen: Shapes in White.Begin volgende week verrijst op de piste van Ischgl (Tirol) in de Silvretta Arena weer een aantal opvallende sneeuw- en ijssculpturen.

Het thema van de 19e editie van het evenement Shapes in White, is ‘Draken’. Van 9 tot 13 januari 2012 gaan professionele beeldhouwers druk aan de slag met het creëren van metershoge kunstwerken. Voor publiek zijn de sculpturen, tot begin mei, gratis te bewonderen.

Dit jaar staan de sculpturen volledig in het teken van het Chinese jaar van de draak. Van ‘Grisu het kleine draakje’ tot een speciaal gecreëerde ‘Tiroler IJsdraak’. Vorig jaar was het thema ‘Vampiers’.
 

Een deskundige jury beoordeelt vooraf de vele ingezonden ontwerpen van professionele beeldhouwers en kunstenaars. Slechts tien internationale teams krijgen de kans om hun ontwerp te realiseren tijdens het evenement Shapes in White. Vrijdag 13 januari om 15.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt.

Ook het publiek maakt kans op fantastische prijzen. Door te stemmen op je favoriete sculptuur maak je kans op 2 overnachtingen met ontbijt in een 4-sterren hotel in Ischgl inclusief een 2-daagse skipas, een PlayStation®3 of een 2-daagse skipas Silvretta Arena Ischgl-Samnaun. Voor meer informatie: www.ischgl.com

Met meer dan 238 km piste van de Silvretta Arena, behoort het wintersportgebied van Ischgl/Samnaun tot de beste van de Alpen. Dankzij de hoge ligging, 90% van de pistes bevindt zich boven 2.000, is de sneeuwzekerheid groot.