Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark, is de uitgelezen overnachtingsplek voor vakantiegangers die op weg zijn naar hun vakantieadres in Zwitserland, Italië of het Zuidoosten van Frankrijk.

Een tussenstop hier is niet alleen voor de ‘achterbank’ een onvergetelijk begin van de vakantie, ook voor de ouders kan de vakantie niet ontspannender beginnen. Er kan overnacht worden in 5 luxe themahotels, ingerichte tipi-tenten, huifkarren en blokhutten of op de overnachtingscamping. Op weg naar het zuiden? Neem dan op tijd (afslag) Rust! Terug naar huis staat een tussenstop bij Europa-Park natuurlijk ook garant voor een geweldige afsluiting van de vakantie….

De meeste attracties
Direct aan de A5 van Karlsruhe naar Basel, in het Zwarte Woud en aan de rand van de Elzas ligt Europa-Park. In dit park, gelegen in het plaatsje Rust, zijn 13 Europese landen nagebouwd en in deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo'n groot aanbod. Iedere dag staat er ook zo'n zes uur show op de planken. In 2012 wordt ook nog eens een gigantische houten achtbaan in gebruik genomen. Het wordt de 11e achtbaan in het park, dus achtbaanliefhebbers kunnen er zeker hun hart ophalen. Overnacht kan worden in het Hotel of het Camp Resort. Beide liggen op loopafstand van het park.

Bijzondere themahotels
Een overnachting in één van de vier hotels van Europa-Park is een bijzondere belevenis. Ook hier is het Europese thema tot in de kleinste details doorgevoerd. Alle hotels kennen minimaal vier sterren. In de hotels “Colosseo”,  “Castillo Alcazar”, “El Andaluz” en “Santa Isabel” kunnen de gasten naast zachte bedden ook genieten van het Italiaanse “dolce vita”, het Spaanse temperament en het Portugese kloosterleven. Vanaf juli 2012 kan er ook in New England-sferen overnacht worden. Een vijfde themahotel zal dan zijn deuren open. Hotel “New England” kondigt zich reeds van verre aan: een 35-meter hoge vuurtoren markeert de nieuwe overnachtingsplek.

Glamping
Kamperen met comfort heet tegenwoordig ʹglampingʹ. Een nieuw woord maar Europa-Park  biedt haar gasten al jaren de mogelijkheid om op bijzondere wijze te kamperen. Geheel in het thema van het Wilde Westen kan in het Camp Resort overnacht worden in ingerichte tipi-tenten, huifkarren en stoere blokhutten. Ze zijn standaard uitgerust met elektriciteit, verlichting, verwarming en afsluitbare kastjes. De bedden hebben kussens en een matrasovertrek, dus slaapzak uitrollen en dromen maar. De tenten en blokhutkamers zijn er in verschillende groottes, van 4 t/m 16 personen. De huifkarren zijn altijd voor 4 personen. Men overnacht al vanaf 20 euro.

Kamperen naast de achtbanen
Vakantiegangers op doorreis naar hun vakantiebestemming of weer terug naar huis, vinden op het campinggedeelte alle voorzieningen voor een overnachting in de eigen camper, caravan of tent. Het Camp Resort beschikt over 200 standplaatsen, deels met gras, deels met grasstenen, maar overal met stroom-aansluitingen. Er kan vooraf geen plaats gereserveerd worden, maar er is voor iedereen altijd nog een plaatsje gevonden. Men betaalt het verblijf per uur, maximaal 28 Euro per 24 uur, per standplaats.

Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark dat bestaat uit 13 Europese themagebieden met meer dan 100 attracties en shows. Het park ligt in het Zwarte Woud, op enkele kilometers van de A5, bij het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland. Meer informatie: Europark