Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Royal Delft, de enige overgebleven aardewerkfabriek in Delft van handgemaakt Delfts Blauw, is gestart met de grondige verbouwing van haar museum.

Om de geschiedenis op een hedendaagse manier te presenteren wordt gewerkt aan een Delfts Blauw Experience, een reis door het heden, verleden en de toekomst van het eeuwenoude aardewerk.

De verbouwing is erop gericht om de bezoekers het authentieke productieproces van Royal Delfts Blauw intensiever te laten beleven. Jaarlijks telt Royal Delft zo’n 120.000 bezoekers van over de hele wereld. De verbouwing moet leiden tot groei van het aantal bezoekers uit zowel binnen- als buitenland. De Delfts Blauw Experience zal medio 2012 worden geopend.

Henk Schouten, CEO Royal Delft: “Wij vinden het belangrijk dat het ambacht van handgemaakt Delfts Blauw bewaard blijft. Wij gaan graag mee met onze tijd en maken met de nieuwe Experience het bezoek aan ons aantrekkelijker en intenser.”

Royal Delft Experience

De Royal Delft Experience neemt bezoekers mee terug in de tijd. De route start in de 17e eeuw met de geschiedenis en de ontwikkeling van Delfts Blauw. Naast Delfts Blauw is Delft ook ‘de stad van Oranje’ met Willem van Oranje en de Nieuwe Kerk, en van Johannes Vermeer. Deze iconen van Delft zullen tot uiting komen in verschillende nieuwe thematische kamers in een Royal Delfts Blauwe omgeving. Hier is onder andere de verzameling Delfts Blauw speciaal gemaakt voor het Nederlands koningshuis te vinden net als een authentieke eetkamer van Vermeer. Vervolgens wordt de bestaande museumcollectie getoond. Uiteraard ontbreken de historische binnentuin, de unieke verzameling bouwkeramiek, een demonstratie van de meesterschilders en een bezoek aan de werkplaats niet in de nieuwe Royal Delfts Blauw Experience.

Museum blijft open

Tijdens de verbouwing zal het museum geopend blijven. Er wordt tijdelijk een aangepaste route aangeboden zodat de bezoekers zo min mogelijk overlast hebben van de werkzaamheden. Het museum is geopend van maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur, met uitzondering van feestdagen.

Royal Delft officiële website