Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Aftrap in januari op Vakantiebeurs Utrecht en Caravana Leeuwarden. Het Twents Bureau voor Toerisme (TBT) heeft ook voor 2012 weer een ambitieus programma om Twente als aantrekkelijke toeristische bestemming onder de aandacht te brengen.

Een greep uit de mogelijkheden vestigt de aandacht allereerst op het traditionele begin van het nieuwe jaar met de presentatie van het toeristisch aanbod op de Vakantiebeurs in Utrecht (11 t/m 15 januari). Het TBT staat daar met een eigen stand in het Holland-paviljoen. Samen met het Campings & Bungalowparken Overleg Twente (CBOT) is het TBT kort daarna actief op Caravana in Leeuwarden (19 t/m 24 januari), de grootste kampeerbeurs voor Noord-Nederland.

Voor een korter of langer verblijf in Twente zijn er ook in 2012 weer volop mogelijkheden. Nieuwe brochures met de gastvrije Twentse hotels en de landelijk gelegen campings & bungalowparken worden door het TBT actief op beide beurzen verspreid. Een speciale prijsvraagactie maakt een bezoek aan de Twente-stand extra aantrekkelijk, evenals de gratis smaakfietsroutes die beschikbaar worden gesteld. Routes met culinaire stops waar de streek letterlijk geproefd kan worden.

Uitbreiding routenetwerken
Nieuw in het beursaanbod voor 2012 is ook Twentelogies. Dit zijn kleinschalige, karakteristieke logeeradressen. Ook is het religieuze erfgoed in Twente voor het eerst in volle omvang te beleven. Onder de naam ‘Langs Heilige Huisjes’ zijn de verhalen, evenementen, arrangementen, fiets- en wandelroutes overzichtelijk in een brochure en op internet (www.langsheiligehuisjes.nl) bijeen gebracht. In navolging van de succesvolle wandel- en fietsroutenetwerken komen er in 2012 in Twente ook netwerken met knooppuntensysteem voor paardrijden en mountainbiken. En in een jaar dat bol staat van de topsport ontbreken natuurlijk ook de Twentse topsportevenementen niet. Dat en nog veel meer is ook te lezen in ‘Landgoed’, het magazine boordevol inspiratie en sfeerimpressies voor de ware liefhebber van Twente.

‘Het mooiste van Twente’ mobiel
Wie verslingerd is aan zijn smartphone gaat op stap met ‘AbelLife’, een persoonlijke digitale reisgids. Op www.vvvtwente.nl kun je ‘Het mooiste van Twente’ downloaden. Voor € 12,99 heb je dan 32 bijzondere wandel- en fietsroutes van Twente op je mobiele telefoon.  AbelLife geeft de route aan en vertelt onderweg alles over de omgeving, interessante hoogtepunten en bezienswaardigheden. Voor € 4,99 biedt AbelLife ook tien digitale routes Langs Heilige Huisjes, het religieus erfgoed in Twente.

Voor uitgebreide informatie over een vakantie of dagje uit in Twente is er natuurlijk dé toeristische consumentenwebsite  www.vvvtwente.nl en de nieuwe VVV-gids van Twente, verkrijgbaar bij de VVV’s in de regio.