Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Winnaar categorie Verre Vakanties. Specialist in avontuurlijke reizen Baobab Reizen is met 42% van de stemmen, voor de tweede keer op rij, door het publiek gekozen als winnaar van de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Award 2012 in de categorie Verre Vakanties.

Baobab Reizen werd geprezen vanwege het avontuurlijke programma. Baobab Reizen nam woensdag 11 januari tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht de Award in ontvangst.

Bij de keuze van de winnaar is gekeken naar het reisaanbod, het animatieprogramma, persoonlijke aandacht, duurzaamheid en innovatie. Ook de kindvriendelijke score van het accommodatie-aanbod op Zoover.nl is meegenomen in de beoordeling. Baobab Reizen stelt ieder jaar een gevarieerd aanbod Familiereizen samen. Veel aandacht is er voor de belevingswereld en de wensen van de jonge reizigers. Steeds meer ouders kiezen voor een avontuurlijke verre vakantie met het hele gezin. Ouders zijn minder terughoudend en durven steeds meer aan met hun kinderen. Dit constateert Baobab Reizen die op deze ontwikkeling inspeelt en het vakantie-aanbod 2012 uitbreidt met een aantal nieuwe Familiereizen.

Totaal heeft Baobab 21 verschillende Familiereizen met bestemmingen in Azië, Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Amerika. Nieuw komende zomer zijn reizen naar Maleisië en de Verenigde Staten. Alle Familiereizen zijn zo samengesteld dat zowel de ouders als de kinderen kunnen genieten. Daarom ligt het reistempo lager dan bij andere groepsrondreizen en wordt er waar mogelijk een accommodatie met zwembad geselecteerd, omdat kinderen dit belangrijk vinden. Met Baobab Reizen, die fair reizen hoog in het vaandel heeft staan, ga je op reis naar verre landen en zie je hoe mensen en dieren op andere plekken van de wereld leven. Je bezoekt de locals die hiervoor een faire prijs krijgen, zodat je tijdens je vakantie meteen bijdraagt aan een betere wereld. Baobab Reizen werkt bij de Familiereizen met een kinderprijs. Voor tieners en volwassenen geldt een toeslag. Kijk voor informatie en het totale reisaanbod op www.baobab.nl

Over Baobab Reizen:
De Nederlandse reisorganisatie Baobab Reizen is een dochteronderneming van Terra Travel BV. Jaarlijks organiseert Baobab Reizen meer dan 90 verschillende avontuurlijke groepsreizen langs bijzondere reisroutes in Afrika, Azië, Europa, Noord- en Latijns Amerika. Baobab biedt groepsreizen, met speciale vertrekdata voor singles, families en single parents. Een aantal groepsreizen worden gepland rond een speciaal thema, of kunnen worden verlengd met een Fair Travel & Work verlengingspakket.

Al sinds de oprichting van Baobab in 1972 door directeur Rik Jan Viezee, wordt ervoor gezorgd dat de reizen bijdragen aan het behoud van de natuur en ook verantwoord zijn voor de omgeving. Baobab noemt dit Fair weggaan. Alle reizen worden samengesteld volgens vier waarheden:

1.     Een faire prijs ook voor de lokale bevolking. Baobab werkt zoveel mogelijk rechtstreeks samen met lokale mensen, zodat de verdiensten niet elders worden opgestreken.

2.     Leven op andere plekken direct zichtbaar en voelbaar. Via Baobab draagt de reiziger bij aan kleine, lokale projecten die heel direct baat hebben bij hulp.

3.     100% compensatie klimaat-effecten. De CO2 compensatie van Baobab is uniek voor Nederlandse reisaanbieders.
4.     Verbinding met een andere cultuur buiten de gebaande paden.  

Zie voor meer informatie www.Baobab.nl