Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nieuwe gids vol met vakantietips ‘ACHTERHOEKGIDS 2012’. Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme (ABT) heeft zojuist een toeristische gids van de Achterhoek op de markt gebracht.

Een dikke gids vol met tips en ideeën voor een vakantie of dagje uit. De gids is voor € 4,50 te koop bij alle VVV’s en ANWB-winkels in de Achterhoek.

Lifestylemagazine met QR-code
ABT kiest bewust voor een toeristisch product met een lifestyle-uitstraling. Hiermee wordt het gebaande pad van traditionele VVV-producties verlaten en de weg gezocht van eigentijdse communicatie met de potentiële vakantieganger. De lezer wordt geprikkeld zich op de bijbehorende toeristische (mobiele) website van de streek uitgebreider te oriënteren. De concrete tips met vermelding van websiteadressen, telefoon­nummers en prijzen maken dat je als lezer ook direct van de aanbiedingen gebruik kunt maken. Op de voorzijde van de gids is een QR-code geplaatst. Scan hem met je smartphone en je komt op de gloednieuwe mobiele website www.achterhoek.mobi

Dikke gids
De gids telt liefst 130 pagina’s en is verdeeld in twee stukken. Het overgrote deel bevat die concrete tips voor die vakantie of dat dagje uit in de streek. Verdeeld over een tiental hoofdstukken: zoals kastelen, tuinen, musea, boerderijen, maar ook fietstips, wandeltips en tips voor een dagje uit met de kinderen. In deze editie is er tevens speciaal aandacht voor de historische buitenplaatsen. Ook is er attentie voor het nieuwe mobiele platform van de Achterhoek, dat bestaat uit de eerder genoemde mobiele website plus een drietal Achterhoek-apps voor Iphone, Android en Ipad. Daarnaast vindt de lezer meer informatie over de Touchscreen informatiesystemen die op zeven verschillende locaties in de regio zijn geplaatst.  Middenin de gids is een katern ingevoegd met namen, adressen en telefoonnummers van de accommodaties in de streek. Zoek je een vakantieadres in de Achterhoek, dan heb je aan deze gids een perfecte leidraad. Hotels, campings, groeps­accommodaties of vakantiewoningen? Er is keus uit meer dan duizend adressen!

Voor de grote en kleine portemonnee
De Achterhoek is een gebied vol met bijzondere vakantiemogelijkheden. Van overdekte binnenspeel­tuinen en beeldentuinen tot historische stadswandelingen en overlevingstochten. Interessant voor jong en oud, voor kleine en grote gezinnen en voor de smalle en de grote portemonnee. Kortom, voor elk wat wils. De Achterhoekgids 2012 bevat duizenden adressen om je vakantie door te brengen of tijdens je vakantie te bezoeken. Maar zelfs als je in de Achterhoek of vlak in de buurt woont, is de gids een aanrader. Menigeen trekt er immers ook in de eigen omgeving graag een dagje opuit.

Vakantiebeurs
De gids wordt via een groot aantal adressen verspreid. De Vakantiebeurs in Utrecht (van 11 tot en met 15 januari) is daarvoor de eerste gelegenheid. Tijdens die beurs worden zo’n 120.000 bezoekers verwacht die zich op een vakantie in binnen- en buitenland oriënteren. De Achterhoek is op de beurs vertegenwoordigt in de ‘Gelderse Streken’ stand, samen met de drie andere Gelderse regio’s. Speciaal ter gelegenheid van die beurs is de gids in de Achterhoek-stand gratis verkrijgbaar. De Achterhoek-stand is te vinden in hal 11.