Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Costa Brava is het meest noordelijke Spaanse kustgebied langs de Middellandse Zee. Deze streek is één van de eerste gebieden waar het massatoerisme in de tweede helft van de 20e eeuw is ontstaan.

Voornamelijk Noord-Europeanen kwamen naar dit deel van Spanje vanwege het aangename mediterrane klimaat met veel zon, heerlijke temperaturen en warm zeewater gedurende de zomermaanden.
Helaas werd bij de snelle opkomst van het toerisme de omgeving zelf niet ontzien. Langs de kust vind je dan ook redelijk wat grotere hotels en appartementencomplexen die niet direct een schoonheidsprijs verdienen. Omdat vanaf het laatste decennium van de vorige eeuw vliegreizen betaalbaar werden voor de grote massa en er meer streken en landen met een vergelijkbaar klimaat bereikbaar werden is de groei van de Costa Brava als toeristische bestemming gestagneerd.

Het weer
Wat er in al die jaren bijna niet veranderd is, is het weer. De temperaturen zijn vrij stabiel, hoewel het erop lijkt dat hittegolven iets meer voorkomen dan tientallen jaren geleden. Ook lijken de onweersbuien in de zomer feller te zijn waardoor er eerder sprake is van wateroverlast. Dat soort ellende zie je dan ook af en toe in het nieuws verschijnen. Dat bijna driehonderd dagen per jaar hoofdzakelijk zonnig en droog verlopen lees je niet, want dat heeft geen nieuwswaarde. Dat weet echter elke toerist die hier komt en vaak ook jarenlang terugkeert echter wel: de Costa Brava staat voor aangenaam zomerweer met af en toe een bui die je voor lief neemt.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.