Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Voor meest ongerepte natuur Europa ga je naar IJsland. Reisorganisatie BBI Travel heeft haar IJsland vakantiebrochure 2012 uitgebracht.

Nieuw in haar vakantieaanbod is onder meer nu ook vertrek vanaf de luchthaven Düsseldorf, een 12-daagse individuele rondreis per lijndienstbus, inclusief accommodatie, een 13-daagse The Best of Iceland autorondreis, een 15-daagse rondreis met verblijf in kampeerhutten of cottages en een 8-daagse autorondreis in het ruige West Fjorden. Voor wie liever in een groep reist zijn er busrondreizen met Nederlandstalige of Engelstalige gidsen. Ook wordt het verleden jaar geïntroduceerde ‘Vader & Zoon’ arrangement dit jaar wederom aangeboden. Naast een combinatiereis IJsland met New York wordt nu voor het eerst ook de combinatie IJsland, Toronto + de Niagara Falls aangeboden. ‘Het natuurgeweld in IJsland laat zich niet alleen uitstekend per auto verkennen, ook voor wandelaars is dit eiland een verademing ,’ stelt BBI Travel directeur Henk van der Kooi. Vraag een gratis IJsland 2012 brochure aan via de website www.bbi-travel.nl, e-mailadres of bel naar 050 - 313 6000. De brochure kan via de site ook gedownload worden.

Auto of bus
Voor wie met de eigen auto IJsland wil verkennen kan bij BBI Travel een 19-daagse  Magical Iceland vakantie boeken. Men reist per ferry van Denemarken via de Farøer eilanden naar IJsland. De groepsreizen met Nederlandstalige gids – men vliegt naar Reykjavik en reist daar per bus rond - vertrekken 15 juni, 13 juli, 27 juli en 10 augustus.

Rondreizen per huurauto zijn er van 5 tot 17 dagen; zo is er een 13-daagse The Best of Iceland rondreis, een Natural Iceland autovakantie van 11 dagen en een Beautiful Iceland trip van 8 dagen. Prijsbewuste vakantiegangers kunnen kiezen voor het ‘Explore Iceland’ arrangement: men vliegt naar Reykjavik en rijdt  met een huurauto 14 dagen door IJsland. Men logeert in kampeerhutten, cottages en appartement. Prijs vanaf € 1046 per persoon op basis van 4 personen.  

De ‘Outback’
De reisgidsen uitgeverij Lonely Planet bestempelde het al als een must see bestemming voor 2012: de Westfjords, het meest woeste natuurlandschap in het dunbevolkte westen van IJsland. Een bijzondere 8-daagse kennismaking met diepe fjorden, uitgestrekte vlakten,  zeevogelkolonies, het Hornstrandir natuurreservaat en de imponerende Dynjandi waterval.

Ook avontuurlijk is de Highland Adventure reis waarbij men met een 4x4 Jeep het ruige

binnenland van IJsland verkent.  Vrijwel alle toeristische hoogtepunten worden bezocht waaronder de Askja vulkaan, het Thingvellir nationaal park en de Gullfoss waterval.

Vader & zoon avontuur
Het verleden jaar ontwikkelde vader en zoon arrangement is dit jaar met een dag verlengd naar een vakantie van 5 dagen.  Het programma is speciaal ontwikkeld voor jongens in de leeftijd van 9 tot 14 jaar met onder meer een bezoek aan een vulkaankrater, scheuren met een quadbike, met een 4x4 jeep toeren, een wandeling door een grot, met een speedboot door een canyon varen en een lasergame zijn enkele adrenaline verhogende activiteiten tijdens deze trip. Deze reis wordt tijdens de Nederlandse mei- en zomervakantie aangeboden.

IJsland + Toronto + Niagara Falls
Een rondreis IJsland combineren met een stedentrip Toronto inclusief twee dagen Niagara watervallen; deze nieuwe 8-daagse combinatiereis is vanaf € 1110 per persoon te boeken bij BBI Travel.  

Benenwagen
Tijdens de vakantie juist niet achter het stuur willen kruipen: wat te denken van 5 dagen wandelen met een gids over de bekende Laugavegur wandelroute en overnachten in hutten en tenten – de bagage wordt per Jeep vervoerd. Of naar keuze 10 of 12 dagen onder begeleiding van een gids in Oost IJsland door kleurrijke berglandschappen en een imposante fjordenkust lopen.

BBI Travel
BBI Travel is een van de oudste reisorganisaties in Nederland en houdt kantoor te Groningen Airport Eelde. Het vakantieaanbod omvat Ierland, IJsland, Scandinavië, Finland en Canada. Tevens is BBI Travel generaal agent van rederij Hurtigruten, organisator van zeereizen langs de kust van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland en Antarctica.