Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Elke week een nieuwe bloemenshow in het speciaal ontworpen Oranje Nassau Paviljoen, dat is een van de grote trekpleisters van Keukenhof in Lisse.

Steeds met andere gewasgroepen en altijd van topkwaliteit, in een unieke variatie en kleurenrijkdom. Keukenhof’s jaarthema ‘Polen – Hart van Europa’ inspireert arrangeurs tot creatieve topprestaties en dankzij de interactieve demonstraties kunnen bezoekers nog meer genieten van de bloemenpracht.
 
Variërend van het Tulpen Theater, waarmee de reeks binnenshows op 22 maart start, tot acht weken later de Zinderende Zomerbloemen: het Oranje Nassau Paviljoen is elke dag een bloemenbelevenis. Dit bloemenpaviljoen ligt mooi centraal in het 32 hectare grote voorjaarspark, waar de lente tot bloei komt. In de andere bloemenpaviljoens, het Beatrix Paviljoen en het Prins Willem Alexander Paviljoen, hebben de shows een permanent karakter.
 
Afwisseling als leidraad
Deelnemende bloemenkwekers, bloemenarrangeurs en de groenarchitecten van Keukenhof hebben voor 2012 weer een aantrekkelijke en afwisselende tentoonstellingskalender opgesteld. De acht shows hebben ook nieuwe namen gekregen, waarin de hoofdbloem van het wekelijkse thema specifiek wordt genoemd. Zoals naast Tulpen Theater en Zinderende Zomerbloemen het Freesia Festival, Romantische Rozen, Gerbera Gala, Beeldschone Narcissen, Alles Alstroemeria en Flower Power.
De tentoonstellingskalender is zorgvuldig samengesteld, zodat kwekers de allerbeste kwaliteit kunnen tonen. Want zij dingen in het Oranje Nassau Paviljoen ook mee naar prijzen voor de beste showprestaties. Zo is Keukenhof een bijzondere combinatie van een vaktentoonstelling en internationaal publieksevenement, met bezoekers uit de hele wereld.
 
Inspirerend thema
Het jaarthema ‘Polen – Hart van Europa’ wordt door hoofdarrangeur Heleen Valstar in het Oranje Nassau Paviljoen heel bijzonder verwerkt: ‘Romance of Chopin’. Overal in het paviljoen is muziek van deze wereldberoemde componist en pianovirtuoos op de achtergrond te beluisteren. Het basisdecor dat Valstar heeft ontworpen is geïnspireerd op het oeroude Bialowieski Park. Dit 10.000 hectare grote park is bij velen nog onbekend, maar het is de trots van de Polen en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. ,,Het heeft 22 verschillende boomsoorten, enkele eiken zijn meer dan 500 jaar oud en 43 meter hoog. Een fantastisch uitgangspunt voor een heel apart basisdecor, waarin de bloemenshows nog aansprekender tot hun recht komen’’, belooft Valstar. In het Oranje Nassau Paviljoen komen ook vijftien fantasiebomen, zoals de vogelhuisjesboom, de gebreide boom, de geldboom en de knuffelboom.
 
Interactieve opzet

Speciale juryleden en bloemendeskundigen beoordelen de kwaliteit van de door kwekers ingezonden bloemen in het Oranje Nassau Paviljoen. Het is een prestigieuze competitie en elk seizoen weer een uitdaging om zo hoog mogelijk te eindigen. Dit jaar kunnen ook tijdens alle acht verschillende bloemenshows de bezoekers via beeldschermen hun voorkeur voor bloemen aangeven.
Dagelijks (behalve op woensdag) zijn er bloemschikdemonstraties door toparrangeurs en internationale meesterbloembinders. De themabloem van de betreffende show staat centraal en combinaties met andere bloemen en decoratiegroen zullen de bezoekers inspireren. De demonstraties worden niet gehouden vanaf een podium, maar in sfeerkamers. ,,Dit bevordert de interactie’’, motiveert Annemarie Gerards van Keukenhof dit ook vernieuwde onderdeel van de binnenshows in het Oranje Nassau Paviljoen.  

 
De volledige kalender van het Oranje Nassau Paviljoen van Keukenhof 2012:
22 maart t/m 27 maart   Tulpen Theater
29 maart t/m 3 april       Freesia Festival
5 april t/m 10 april         Romantische Rozen
12 april t/m 17 april        Gerbera Gala
19 april t/m 24 april        Beeldschone Narcissen (incl bijzondere bolgewassen)
26 april t/m 01 mei        Alles Alstroemeria
03 mei t/m 08 mei         Flower Power (Aster, Anjer, Chrysant)
10 mei t/m 20 mei         Zinderende Zomerbloemen (Iris, Calla, Bouvardia, Lisianthus, lathyrus, Snij-
                                   Hortensia, Pioenen)

www.keukenhof.nl