Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een opvallende ontwikkeling in vakantieland is de verschuiving van één langere vakantie naar meerdere korte trips in zowel binnen- als buitenland.

Maar wat is er nou helemaal 'hot' in 2012 omtrent deze korte tripjes? Youropi.com, dé expert in stadsbezoek en vrijetijdsbesteding, deed uitvoerig onderzoek onder haar bezoekers en presenteert de trends voor 2012!

1. 'Nieuwe' bestemmingen
Een bijzondere ontwikkeling is dat men op zoek is naar 'nieuwe' bestemmingen. Er wordt steeds vaker voor afwijkende bestemmingen gekozen. Een uniek stadsbezoek waarbij een bijzondere beleving centraal staat, stijgt enorm in populariteit.

- Lissabon (Portugal)
- Gdansk (Polen)

2. Middelgrote bestemmingen
Men kiest steeds vaker voor een stedentrip naar middelgrote bestemmingen, welke hand in hand gaan met bovenstaande 'nieuwe' bestemmingen. Deze bestemmingen zijn vaak wat rustiger, authentieker en de paden zijn nog niet platgetrapt door toeristen.

- Lille (Frankrijk)
- Luik (België)

3. Traditioneel & trendy
Moderne kunsthallen, gave restaurants en hippe uitgaansgelegenheden. Maar ook geschiedenis, authenticiteit en cultuur. Dit is slechts een kleine greep uit de kenmerken van de 'places to be' van 2012! Zürich en Istanbul laten zien dat trends en traditie heel goed samen gaan.

- Zürich (Zwitserland)
- Istanbul (Turkije)

4. Stadsbezoek dichtbij huis
Voor een bijzonder stadsbezoek hoef je niet perse het vliegtuig te nemen. Men neemt nog steeds de auto om op ontspannen ontdekkingstocht te gaan naar de leukste steden in België en Duitsland. Absolute hotspots in 2012 zijn hier Gent en Hamburg.

- Gent (België)
- Hamburg (Duitsland)

5. Traditionele toppers
Londen en Parijs zijn al jaren op rij veruit de populairste bestemmingen voor een stedentrip en dat zal voorlopig ook zo blijven. In 2012 zal Londen overigens absolute topbestemming worden, de stad wordt helemaal ingericht op de Olympische Spelen 2012.

- Londen (Engeland)
- Parijs (Frankrijk)

Over Youropi.com
Youropi.com biedt haar bezoekers een compleet overzicht van vrijetijdsbesteding in meer dan 100 Nederlandse en Europese steden en New York. Met de onderwerpen steden, vrije tijd en lifestyle richt de site zich op actieve en dynamische consumenten vanaf 25 jaar. Naast het raadplegen van informatie over de leukste winkels, restaurants, activiteiten en uitgebreide evenementenkalenders kan de bezoeker van meer dan 50 steden een gratis Ready to go CityGuide downloaden. Hierin vindt de bezoeker alle praktische informatie over de betreffende stad en de meest unieke tips voor bijvoorbeeld horeca en winkels. Maar ook specials zoals uitgestippelde shoppingroutes, interviews met locals en stadswandelingen zijn inbegrepen.


www.youropi.com