Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Maandag 23 januari a.s. wordt het Toeristisch Overstappunt (TOP) in Schoonhoven officieel in gebruik genomen. De fiets- en wandelliefhebber kan vanaf dat moment ook bij deze TOP terecht voor het ontdekken van de mooiste plekjes in het Groene Hart.

Hiermee wordt het netwerk uitgebreid naar 12 TOP’s.  Startpunt voor fietsers en wandelaars.

Een TOP is een knooppunt waar diverse bewegwijzerde fiets- en wandelroutes samen komen. Een TOP is goed bereikbaar per auto, beschikt over voldoende parkeergelegenheid en er is vaak horeca in de buurt. Hiermee is een TOP het perfecte startpunt voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt. De TOP’s zijn te herkennen aan een markante groene grashalm van ruim 5 meter hoog.

TOP Schoonhoven
De TOP in Schoonhoven staat aan het water (de Lek), vlakbij Restaurant Lekzicht en de pontverbinding naar Nieuwpoort. De fietser en wandelaar kan alle kanten uit om te genieten van de rust en natuur. De routes vanaf de TOP leiden de bezoeker naar zowel de Krimpenerwaard als de Alblasserwaard en de Lopikerwaard. De TOP Schoonhoven is gerealiseerd met een financiële bijdrage van gemeente Schoonhoven en provincie Zuid-Holland. Het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme is initiatiefnemer en uitvoerder van de TOP’s.  

Meer TOP’s
In het Groene Hart zijn sinds 2010 TOP’s gerealiseerd in Nieuwkoop, Roelofarendsveen, Nieuwpoort, Ameide, Hoornaar, Gorinchem, Haastrecht en het Loetbos. Ook buiten het Groene Hart zijn diverse TOP’s gerealiseerd. Vanaf maart 2012 wordt het TOP-netwerk nog verder uitgebreid met nieuwe TOP’s.  

Meer informatie
Voor meer informatie over alle TOP’s kunt u terecht op www.toproutenetwerk.nl