Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Servië presenteert volledig bewegwijzerde fietsroute op fiets- en wandelbeurs. Servië profileert zich meer en meer als aantrekkelijke bestemming voor de aktieve vakantieganger. Vooral de fietsliefhebber komt in dit land van de Balkan prima aan zijn trekken. Een goed voorbeeld hiervan is de recent ontwikkelde fietsroute langs de Servische Donau, welke het komende weekend tijdens de fiets-en wandelbeurs in Amsterdam gepresenteerd zal worden.

De Donau stroomt op haar weg van west naar oost over een lengte van 588 km door Servië. Het Servische deel van de Donau wordt gekenmerkt door een afwisselend landschap met talrijke natuurreservaten, twee nationale parken, pittoreske plattelandsdorpjes en een schat aan cultuurhistorie. Een van de meest spectaculaire delen is de “IJzeren Poort”, de grootste rivierkloof van de Donau in Europa. In dit gebied vindt men tevens talrijke prehistorische en Romeinse opgravingen en monumenten, waaronder Lepenski Vir, de oudste bekende nederzetting op de oevers van de Donau, welke dateert van 7000 jaar voor Christus.

De afgelopen jaren is door de Duitse Gesellschaft für Technische Zusammenarbeit (GTZ) een bijzondere fietsroute ontwikkeld langs de Servische Donau. De Donaufietsroute is onderdeel van de “Euro Velo Route 6” welke van de Atlantische Oceaan tot aan de Zwarte Zee loopt. De 665 kilometer lange route is inmiddels volledig bewegwijzerd en er zijn gedetailleerde kaarten beschikbaar van het gehele traject.

Als resultaat van alle inspanningen ziet men inmiddels steeds meer fietstoeristen in dit voorheen nog nauwelijks ontdekte gebied. Langs de Donau schieten kleine pensionnetjes, restaurants en fietsverhuurbedrijven als paddestoelen uit de grond. Deze ontwikkeling wordt door GTZ eveneens sterk gestimuleerd door het organiseren van workshops en trainingen voor de lokale bevolking voor het opzetten van toeristische bedrijven
Inmiddels hebben verschillende Nederlandse en Belgische touroperators de Donaufietsroute reeds in hun reisprogramma’s opgenomen.

Een ander belangrijk onderdeel van het toerisme aan de Servische Donau is de ontwikkeling van het nautische toerisme. Legden in Servië in 2002 nog slechts 40 cruiseschepen aan, in 2007 was dit aantal al gestegen tot 400. De komende jaren wordt sterk ingezet op een verdere verbetering van de toeristische infratstructuur en in het bijzonder ook het verbinden van lokale economie, cruisetoerisme en fietstoerisme.

Voor meer informatie over de de Donau fietsroute en het toeristische aanbod langs de Servische Donau kan men terecht op www.donau-info.org. Algemene toeristische informatie over Servië is te vinden onder www.serbia.travel