Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Met ook in 2011 meer dan 4 miljoen bezoekers is Europa-Park het best bezochte attractiepark met een seizoensopenstelling ter wereld. Momenteel maakt het park zich op voor de opening op 31 maart aanstaande.

Terwijl er hard wordt gewerkt aan een nieuwe achtbaan en een nieuw themahotel, sleept het park een aantal mooie onderscheidingen in de wacht. Deze werden toegekend door branchegenoten én, nog belangrijker, door gasten van Europa-Park.

Branchegenoten
In november, tijdens de jaarlijkse beurs voor attractieparken in Orlando, ontving Europa-Park een “Brass Ring-Award” voor het trainingsprogramma voor haar medewerkers. Een paar weken later kon in Italië de “Parksmania-award” in ontvangst worden genomen. De grootste Italiaanse attractiepark-community riep Europa-Park opnieuw uit tot beste attractiepark van Europa. Onlangs is ook bekend geworden dat het park voor haar Foodloop-restaurant de “Award for Outstanding Achievement” in maart in ontvangst mag komen nemen. Foodloop is het eerste looping-restaurant ter wereld. Hier heeft het eten minstens zoveel plezier als de bezoekers: de gerechten komen namelijk via een achtbaan op je tafeltje. De prijs wordt uitgereikt door de Themed Entertainment Association, een organisatie waarin ontwerpers van belevenissen zich verenigd hebben.

Hotels in de prijzen
Europa-Park heeft aan de rand van het attractiepark vier bijzondere themahotels. Hier overnachten de gasten in Spaanse, Italiaanse of Portugese stijl. Alle hotels hebben vier sterren en twee zelfs een vier sterren-superior status. Maar liefst drie hiervan vielen in de prijzen bij beoordelingssite “HolidayCheck”. Hotel Colosseo won de prijs in de categorie “Familiehotels” en behoort daarmee tot een van de 99 beste hotels ter wereld! Ook de hotels Santa Isabel en Castillo Alcazar werden samen met 389 andere hotels in de wereld uitgeroepen tot “Tophotel”. De toekenningen vonden plaats op basis van de meer dan 530.000 hotelbeoordelingen die hotelgasten gaven op “HolidayCheck”. 99% van de gasten die in Hotel Colosseo verbleven bevelen dit hotel aan. Onlangs kwam Colosseo ook op een andere beoordelingssite (Tripadvisor) als een van de 20 beste hotels in Duitsland uit de bus. In december ontving het park van een vaktijdschrift ook nog de “Family-Cup” voor beste familiehotel in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Seizoen 2012
Als de poorten van het park op 31 maart weer openen, kunnen bezoekers plaatsnemen in een nieuwe achtbaan: WODAN – Timburcoaster. De houten achtbaan is de elfde achtbaan van het park. De baan is 1.050 meter lang, het hoogteverschil 40 meter en de snelheid zal zo’n 100 km/u bedragen. Bijzonder aan deze achtbaan is het feit dat deze twee andere achtbanen zal kruisen.
In juli staat nóg een opening op het programma. Het vijfde themahotel “Bell Rock” is dan gereed om gasten te ontvangen. Ook dit in New England-stijl gethematiseerde hotel kent een vier sterren-superior-classificatie en kan zo’n 1.000 gasten herbergen.

Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark dat bestaat uit 13 Europese themagebieden met meer dan 100 attracties en shows. Het park ligt in het Zwarte Woud, op enkele kilometers van de A5, bij het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland. Meer informatie: www.europapark.com