Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Kids Vakantiegids en Zoover Vakantiebeoordelingen lanceren nieuw keurmerk. Maar liefst zeven vakantieparken van Landal GreenParks in Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië hebben het Kids WintersportTip! Keurmerk toegekend gekregen.

Het nieuwe keurmerk is een initiatief van Kids Vakantiegids en Zoover Vakantiebeoordelingen. Dit weekend overhandigde Het Kids Vakantiegids Detectiveteam persoonlijk het eerste Kids WintersportTip! Keurmerk certificaat aan vakantiepark Landal Brandnertal.

De Landalparken die het overall keurmerk hebben ontvangen zijn Landal Brandnertal en Landal Hochmontafon. Landal Bad Kleinkirchheim in Oostenrijk, Landal Vierwaldstättersee in Zwitserland, Landal Marina Lipno in Tsjechië en Landal Salztal Paradies en Landal Winterberg in Duitsland ontvingen een regiokeurmerk. Reden voor de lancering van het Kids WintersportTip! Keurmerk is om de keuze voor een wintersportvakantie met kids nog eenvoudiger te maken. De geselecteerde hotels, appartementen en vakantieparken liggen in de 10 meest populaire skigebieden van Europa en zijn beoordeeld op de aanwezige kinderfaciliteiten en de beoordelingen op Zoover in de winterperiode. Oostenrijk is goed voor de helft van alle geselecteerde skigebieden.

Kids Vakantiegids detectives
De Kids Vakantiegids Detectives kozen Landal Brandnertal in het Oostenrijkse Voralberg niet zomaar uit voor de persoonlijke uitreiking van het certificaat. Naast een Zoover cijfer van 9,2 voor kindvriendelijkheid, een eigen kinderpiste en een gloednieuwe rodelbaan is hier onlangs Europa´s eerste officiële sledehond rijschool voor kinderen geopend. Onder de professionele begeleiding van Husky Toni en met een beetje hulp van de ouders leren kids zelf husky’s mennen.


Kindvriendelijkheid
De kindvriendelijkheid van een accommodatie wordt steeds belangrijker bij de keuze van een skivakantie. Veel reisaanbieders spelen hier op in. Om hotels, appartementen en vakantieparken die de kindvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan te belonen wordt het Kids WintersportTip! Keurmerk dit jaar toegekend aan de 50 kindvriendelijkste accommodaties in de populairste skigebieden van Europa. Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks is apetrots op de toekenning van de keurmerken. “We doen er alles aan om het  kinderen op onze wintersportparken zoveel mogelijk naar de zin te maken met o.a. animatie en aparte skiclubs voor kids en Nederlands sprekende skileraren. De toekenning van dit nieuwe keurmerk is een beloning voor deze inspanning.”

Meer info: Kids WintersportTip! Keurmerk