Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Oregon is de eerste staat in de Verenigde Staten met een programma specifiek gericht op de ontwikkeling van duurzaam toerisme. Het Oregon Travel Philanthropy fonds is opgericht door Travel Oregon in samenwerking met Sustainable Travel International.

Het fonds ondersteunt projecten die gericht zijn op het verbeteren van het milieu en het behoud van de lokale cultuur en natuur. Op deze manier kan zowel de huidige toerist als de toekomstige toerist genieten van de schoonheid en de bezienswaardigheden die de staat te beiden heeft.

Lokale toeristische organisaties kunnen zich aansluiten bij het Oregon Travel Philanthropy fonds. Zij kunnen geld inzamelen door aan hun klanten te vragen om $1 te doneren. De opbrengst van deze donaties wordt geïnvesteerd in zorgvuldig geselecteerde projecten met als doel de oorspronkelijke schoonheid van Oregon te behouden. Met dit initiatief versterkt de staat haar positionering wat betreft de ongerepte natuur voor nu en in de toekomst.

Het Oregon Travel Philanthropy fonds steunt in elk van de zeven regio’s binnen Oregon één project; zo wordt het agrotoerisme in het oosten van Oregon gestimuleerd door het creëren van meerdere verkooppunten voor lokale delicatessen en worden er in Portland meer dan 5000 bomen geplant. Op de website www.traveloregonforever.com/giveback staan alle projecten beschreven. “Wij hebben deze projecten gekozen omdat zij het beste werk vertegenwoordigen voor de leefomgeving en de lokale cultuur, wat Oregon tot een geweldige en unieke bestemming maakt”, aldus Jon-Paul Bowles Vice President Destination Stewardship van Sustainable Travel.

Gedurende de eerste fase van het programma, dat loopt tot het eind van 2012, kunnen alleen bedrijven aansluiten die accommodaties in Oregon aanbieden. In de tweede fase van het programma zullen andere typen bedrijven zoals restaurants, touroperators en retailers gevraagd worden om te participeren. Tevens kunnen individuen en ondernemingen ook direct een contributie leveren aan het fonds.

Kristin Dahl, Senior Manager Destination Development van Travel Oregon zegt: “De liefde van de inwoners van Oregon voor hun land kent een lange geschiedenis. Dit fonds is dan ook een natuurlijk gegeven waarbij het ingezamelde geld direct terugvloeit naar de gemeenschap binnen Oregon. Uiteindelijk zullen de investeringen in projecten ten goede komen aan de deelnemende bedrijven en de toekomstige reizigers naar Oregon”.

Over Oregon
Oregon blijft bezoekers verbazen met haar ongerepte Pacific kustlijn, dynamische stadscentra, indrukwekkende natuur, toegankelijke outdoor-activiteiten en Wild West avonturen. Tevens is Oregon pionier op het gebied van duurzaam toerisme. De directe vlucht vanaf Amsterdam (Delta/KLM) naar Portland maakt Oregon goed toegankelijk voor de Europese reiziger. Voor meer informatie over Oregon, bezoek www.TravelOregon.com of www.OregonUncovered.com.Volg Oregon op Twitter via @Traveloregon_nl en bekijk de televisieserie ‘Oregon Uncovered’ via iTunes.  

Sustainable Travel International
Sustainable Travel International (STI) denkt vooruit op het gebied van duurzaam toerisme wereldwijd. STI ontwikkeld programma’s voor de toeristische sector waarbij het waarborgen van de authenticiteit van de bestemmingen voorop staat. Hierbij wordt het natuurlijke en culturele erfgoed beschermd en stimuleert STI de lokale economie.