Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Door het grote bestand aan internationaal verzekerde personen en bedrijven, signaleert JoHo Insurances snel duidelijke trends op de expat- en emigratiemarkt.

Hieronder de twee opmerkelijkste trends van dit moment:

1) Crisis beïnvloedt bestemming van expat; China, Singapore en Midden-Oosten populaire bestemmingen
Populaire bestemmingen voor expats zijn momenteel China, Singapore en het Midden-Oosten. Het is duidelijk merkbaar dat de huidige economische crisis gevolgen heeft voor de economische verhoudingen en een verplaatsing van activiteiten tot gevolg heeft. In de genoemde groeilanden is relatief veel vraag naar specifieke kennis. Ook zijn er veel bedrijven die in deze regio's nieuwe vestigingen proberen op te zetten.

2) Steeds meer gepensioneerde ouderen buiten Europa slecht of niet verzekerd; ouderen overlijden door slechte zorg
Sinds de invoering van het huidige zorgstelsel in 2006 kunnen Nederlanders die buiten de EU en verdragslanden woonachtig zijn niet meer deelnemen aan het Nederlandse zorgstelsel. Als er in het land waar ze hun pensionering gaan doorbrengen geen (fatsoenlijk) nationaal ziektekostenstelsel bestaat, zijn ze aangewezen op een particuliere verzekering. Door de continu stijgende kosten in de medische zorg en de leeftijd van de gepensioneerden, is een fatsoenlijke ziektekostenverzekering voor veel gepensioneerde vrijwel onbetaalbaar geworden. Dit treft gepensioneerden in onder andere Thailand, Indonesië en diverse andere populaire "pensioenbestemmingen". JoHo Insurances merkt een sterke toename aan meldingen van gepensioneerden die grote medische problemen hebben, tot zelfs aan meldingen van overlijden, doordat zij geen goede verzekering kunnen betalen.

Informatie voor expats en emigranten
JoHo Insurances biedt informatie specifiek gericht op expats en emigranten via de speciale website: www.expatverzekering.nl. JoHo Insurances is ook aanwezig op de Emigratiebeurs in Houten, op 11 en 12 februari 2012. Kijk voor gratis toegangskaarten op de website en bezoek onze stand.

Contact JoHo Insurances
Afdeling expatverzekering
088-3214563