Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

VVV Nederland, de grootste uitgever van cadeaubonnen van Nederland, heeft in 2011 de omzet van haar cadeaubonnenportfolio wederom zien stijgen.

Met de grootste cadeaubon van ons land, de VVV Cadeaubon, realiseert VVV Nederland een recordomzet van 128,2 miljoen euro. De Nationale Dinercheque laat met bijna 11% een procentueel nog grotere stijging zien. De omzet hiervan stijgt tot 12,4 miljoen euro.

Zakelijk succes
De omzetgroei van de VVV Cadeaubon wordt vooral veroorzaakt door de verkoopstijging op de business-to-business markt. Daarnaast blijft de bon onverminderd populair bij de Nederlandse consument. Vooral de brede besteedbaarheid bij duizenden lokale detaillisten als bij vrijwel alle grootwinkelketens in Nederland draagt bij aan de populariteit. Verder kent de VVV Cadeaubon geen vervaldatum, en kan dus ook na lange tijd nog steeds worden ingewisseld.

Culinaire beleving
Ook de Nationale Dinercheque ziet zijn populariteit verder toenemen. De grootste culinaire bon van Nederland die door 2.000 horecagelegenheden wordt geaccepteerd, wordt steevast gezien als persoonlijk belevingscadeau waarbij de keuzevrijheid en de onbeperkte geldigheid een belangrijke rol spelen.
 

Positief effect op bestedingen
Dat het gebruik van de cadeaubonnen van de VVV effect heeft op het consumptiepatroon van de ontvanger en daarmee ook een positieve uitwerking heeft op de omzet van de deelnemende winkeliers blijkt uit recent onderzoek door de Universiteit van Amsterdam. Bijna twee derde van de ondervraagden die een aankoop hebben gedaan met de VVV Cadeaubon geven aan dat zij eerder tot de betreffende aankoop zijn overgegaan óf dat zij bewust hebben gekozen voor een duurder type van het betreffende product. Ruim één derde van de respondenten antwoordde bovendien dat, als zij contant geld als cadeau hadden ontvangen, dit aan alledaagse boodschappen zou zijn opgegaan. Daaruit blijkt dat met de VVV Cadeaubon niet alleen een cadeau naar wens wordt gekocht, maar dat de VVV Cadeaubon er ook aan bijdraagt dat de consument een gerichte aankoop doet en daarbij ook meer besteedt.

Voor meer informatie kijkt u op www.vvvcadeaubon.nl of www.nationaledinercheque.nl