Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nieuw: interactieve routekaarten op germany.travel.  Duitsland laat zich van zijn actiefste kant zien op de fiets- en wandelbeurs. Als themaland presenteert het populaire buurland dit weekend  in de Amsterdamse RAI zijn veelzijdige aanbod op het gebied van fiets- en wandelvakanties.

De Fiets- en Wandelbeurs is op zaterdag 11 en zondag 12 februari 2012 tussen 10:00 en 17:00 uur open voor het publiek.

Meer dan 70.000 kilometer fietspaden en 200.000 kilometer wandelpaden maken Duitsland tot een favoriete  fiets- en wandelbestemming bij een internationaal publiek. Fietsen is de populairste sportieve activiteit van vakantiegangers in Duitsland, maar ook wandelen behoort – net als zwemmen – tot de top drie. Van alle fietsliefhebbers die Duitsland trekt, komt een derde uit Nederland. Van alle buitenlandse wandelaars is maar liefst 43 procent Nederlander, zo blijkt uit de World Travel Monitor van IPK.

Het zal niemand verbazen dat in het land waar de Gründlichkeit is uitgevonden, ook de fiets- en wandelroutes aan een strenge keuring zijn onderworpen. Zo kent de Allgemeine Deutsche Fahrrad-Club e.V. (ADFC) sinds een aantal jaar sterren toe aan fietsroutes en deelt het Deutsche Wanderverband het predikaat Qualitätswanderweg uit. In beide gevallen telt niet alleen de kwaliteit van de route, maar is ook het niveau van de voorzieningen onderweg van belang.

De Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. (DZT) heeft met de ADFC zeventig langeafstandsfietsroutes geselecteerd en uitvoerig beschreven op www.germany.travel. Behalve klassiekers als de Elberadweg zijn dat nieuwe routes als de D-Route, die van de Nederlandse grens 950 km dwars door Duitsland loopt tot de Poolse grens en de Deutsche Fussball Route, langs belangrijke Bundesliga-steden als Dortmund, Leverkusen en Gelsenkirchen. Samen met het Deutsche Wanderverband koos de DZT 50 kwaliteitswandelroutes uit, van de Goethewandeling in Thüringen, tot de 66 merenroute rond Berlijn.

Nieuw op de website zijn de interactieve fiets- en wandelkaarten. Hierop is in een oogopslag duidelijk welke fiets- en wandelroutes zich in Duitsland bevinden. Handige gratis e-brochures over de geselecteerde fiets- en wandelroutes kunnen in pdf-formaat worden geprint of via social media gedeeld. Het Fiets- en Wandelbeursweekend is tevens het startschot voor een omvangrijke marketingcampagne. Op www.germany.travel/fietsen  en www.germany.travel/wandelen vinden actieve vakantiegangers tientallen aantrekkelijke aanbiedingen in de Duitse regio’s.

In de RAI (hal 9.E.20) zijn twaalf Duitse regio’s vertegenwoordigd, van Mecklenburg-Vorpommern in het noorden tot het Beierse Pfronten in het zuiden. Tussen 10:15 en 11:00 kunnen bezoekers op beide dagen meer te weten komen over de Duitse wijncultuur tijdens een boeiende presentatie over wijnwandelen. In 2012 zet het Duits Verkeersbureau de 13 Duitse wijngebieden en hun spectaculaire natuurschoon extra in het zonnetje.