Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Voorjaarsvakantie in Museum Volkenkunde Leiden - 18 februari t/m 4 maart 2012. In Volkenkunde ga je tijdens deze herfstvakantie ‘Op Expeditie’!

Wat je allemaal moet weten om zelf op expeditie te gaan, leer je, met de survivalgids in de hand in de verschillende expeditiekisten op het buitenterrein. Voor het ondernemen van zo’n barre tocht moet je natuurlijk ook over een hele goede conditie beschikken. Daarom staat er op meerdere dagen in de vakantie een hele hoge klimwand in de museumtuin. Daar kan je onder professionele begeleiding je klimvaardigheden oefenen. Maar dat is niet alles! Zo kun je in de Afrikazaal luisteren naar een waar gebeurd verhaal over een beroemde Nederlandse expeditie naar Mali en wordt het swingen tijdens een workshop Afrikaanse dans. Myra de Rooy vertelt op twee verschillende dagen tijdens een leuke familielezing over haar spannende klimexpeditie in Nepal. En voor de allerkleinsten liggen er dagelijks mooie Boeddha kleurplaten klaar.

Naar Afrika
In de Afrikazaal van het museum wordt dagelijks het verhaal verteld over de Nederlandse architect Herman Haan, die in de vorige eeuw vele malen naar Afrika reisde. Daar raakte hij in de ban van de Dogon, een volk dat aan de voet van de Bandiagara, een hoge rotswand, leeft. De Dogon vertellen hem dat de kegelvormige torentjes in de rotswand hoog boven aan de randen van de rotsspleten overgebleven resten zijn van een volk dat zij de Tellem hebben genoemd. Dit volk begroef hun doden in die rotsspleten. De vraag hoe een volk deze duizelingwekkend hoge grotten heeft kunnen bereiken; laat staan hun doden er heeft kunnen begraven, liet Herman Haan niet meer los…Dit was het begin van de meest spraakmakende Nederlandse expeditie naar Afrika, die in 1964 plaatsvond. Als je wilt weten hoe dit afliep, kom dan in de voorjaarsvakantie naar Volkenkunde en luister mee!

Test je expeditieskills
In de Op Expeditie tentoonstelling kan je iedere dag in de vakantie testen of jij geschikt bent om zelf op expeditie te gaan. De klimwand in de museumtuin staat er op 23, 24 en 25 februari & op 1, 2 en 3 maart van 12.00 tot 17.00 uur. Beide activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Op 26 februari en 4 maart kunnen kinderen vanaf acht jaar met hun ouders luisteren naar de familielezing van Myra de Rooy.

Alle activiteiten zijn gratis, exclusief museumentree.

Voor het volledige programma, kijk op: www.volkenkunde.nl