Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De meeste apen kennen geen paarseizoen. Toch hangt de liefde in de lucht in het apenpark Apenheul. Bij de enkele apensoorten die wel zo’n vast seizoenspektakel kennen moeten de fokmannen flink aan de bak.

Van de nieuwe fokmannen Bink, Toby en Herbert wordt dan ook het een en ander verwacht. Ook bij enkele andere apensoorten wordt er flink op los geflirt…

Bink en Toby, twee mannetjes doodshoofdaapjes, zijn nieuw in de grote groep doodshoofdaapjes in Apenheul. Het is hun edele taak om de groep van nieuw bloed te voorzien. Ze hebben ieder een eigen familiegroep onder hoede gekregen. In het paarseizoen zien de mannetjes eruit als echte bodybuilders. Onder invloed van hormonen zet vet zich op de spieren af en zijn ze anderhalf keer groter dan de rest van het jaar. En bijzonder aantrekkelijk voor de vrouwtjes. Gezien de paringen die plaatsvinden worden er vanaf het eind van het voorjaar wel zo’n 20 tot 25 kleine doodshoofdaapjes verwacht!
 

Ook de ringstaartmaki’s zijn voorzien van een nieuwe fokman: Herbert. Na een moeizame start met de pittige dames heeft hij zijn draai inmiddels gevonden. Bij ringstaartmaki’s zijn de vrouwen de baas en dat kunnen ze flink laten weten. Zij zijn slechts eenmaal per jaar een korte tijd vruchtbaar. Altijd een drukke periode voor de fokman om de vrouwtjes te veroveren. In het voorjaar zal blijken of Herbert succesvol is geweest.
 

Maar ook bij apensoorten die niet zo’n vaste periode kennen waarin de liefde actief bedreven wordt hangt de liefde in de lucht. Bij de orang-oetans zijn vrouwtje Sandy en mannetje Amos erg close met elkaar en wordt er flink geflirt. Nu de koters van Sandy zo’n 6 jaar zijn, kijkt het apenpark reikhalzend uit naar een nieuwe telg van deze supermoeder.

Kijk op apenheul.nl.