Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Voor bezoekers van de Brouwersdam is Het Damspel ontwikkeld, een op QR-code techniek gebaseerd spel, dat zich afspeelt op de Kabbelaarsbank aan de Brouwersdam.

Zonder kosten en zonder voorbereiding kunnen bezoekers deelnemen aan het spel wanneer ze dat zelf willen. De enige vereiste om Het Damspel te kunnen spelen, is het hebben van een smartphone met QR-reader.

Ontdek de Brouwersdam
Tijdens het spel ontdekken de spelers de mooiste plekjes van de Brouwersdam. Een mix van vragen en opdrachten stuurt de deelnemers door bos, duin en strand. Het spel bepaalt welke route er gelopen wordt, en de speler komt ongetwijfeld op plaatsen waar hij nog niet eerder is geweest.

Hoe werkt het Damspel?
Na het scannen van de start QR-code (een soort streepjescode, zie afbeelding) krijgen spelers de gelegenheid om teams samen te stellen. De spelers moeten vragen beantwoorden om hints te krijgen in welke richting zij de route moeten vervolgen. Onderweg worden nieuwe QR-codes gescand en vragen beantwoordt om instructies te krijgen. Het doel is om de tegenpartij te snel af te zijn; de echte Brouwersdamkenners komen als eerste bij het eindpunt aan.

De Brouwersdam
De Brouwersdam verbindt de eilanden Schouwen-Duiveland en Goeree Overflakkee. De zandplaat Kabbelaarsbank, half in de Brouwersdam, diende bij de aanleg van de dam als werkeiland. Nu vindt men er prachtige verblijfsaccommodaties, een moderne jachthaven, een natuurgebied en veel recreatieve mogelijkheden.

Meer informatie
Voor meer informatie over Het Damspel kunt u contact opnemen met VVV Ouddorp aan Zee via e-mail: